Kıyak'tan sezon değerlendirmesi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup Play-off 1. Tur maçında 1461 Trabzonspor'a yenilerek şampiyonluğu kaçıran Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, sezonu değerlendirdi.

Evren Doğruer

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor ligi 38 maçta 21 galibiyet, 11 beraberlik, 6 mağlubiyetle ligi 74 puanla beşinci sırada tamamladı. Play-off 1. Tur maçında 1461 Trabzonspor’a penaltı atışlarında 5-4 mağlup olan Kırmızı Siyahlı temsilcimiz 12 Haziran Pazartesi günü saat 18:00’da kongreye giderek yeni yönetimini seçecek.

“Takımı devraldığımızda ciddi sıkıntılar vardı”

2022-2023 sezonunu değerlendiren Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, “Bir sezon daha geride kaldı. Sizlere görüş ve düşüncelerimi iletmek istiyorum. Bir yıl önce, bu görevi devraldığımda, karşı karşıya olduğumuz zorlukları ve imkânsızlıkları biliyordum. Ekonomik sıkıntılar, borçlar ve futbolcu eksiği gibi sorunlarla yüzleşmek zorunda kaldık. Ancak, bu zorluklara rağmen, kulübümüzün başarısı için fedakârlık yapmaya kararlıydım. Ve kulübümüzün başarısı için bu kararlılıkla mücadele etmeye devam ettik. Futbol, sadece bir oyun değil, aynı zamanda bir yaşam tarzıdır. Bu sezon, sahada ve saha dışında, futbolun bize öğrettiği değerlerle hareket ettik. Takım ruhu, dayanışma, azim ve kararlılıkla, ligi kendi grubumuzda ilk beşte tamamladık ve play-off oynama hakkını kazandık. Play-off maçında, bir üst lige çıkmak için mücadele ettik. Ancak, ne yazık ki, bu maçı kaybettik. Ama ben bir Vanspor sevdalısı, emekçisi, taraftarı olarak 1 Ağustos 2022 saat: 14:30’ da yapılan kongreden bu güne kadar olan sürecin bir muhasebesini yaptım. Kâh Erek dağına çıktım, kâh Süphan’a uzandı bakışlarım, kâh Van gölü gibi derin derin düşüncelere daldım. Bitmedi daha sürüyor bu mücadele ve sürecek Vanspor şampiyon oluncaya dek!. Tek tek saymayacağım. Takımı devraldığımızda; eksik kadro, ekonomik sorunlar, yapılandırılmış – yapılandırılmamış borçlar, pek çok bilinmez sorun, tesisler, kurumsallık, kesik kulüp telefonu, her gün ama her gün ötekileştirilen bizler. Bu haftaya giderler, haftaya istifa ederler temennilerini yağmur duasına çıkar gibi her gün dile getirenler. Boş salonlarda bizi sadece inancımız ve bu şehre sevdamızla baş başa yalnız bırakan, dostlarımız, ağabeylerimiz, arkadaşlarımız. Her gün yanınızdayız, bu hepimizin takımı, her zaman destek sunacağız nidaları atan. Ama bizimle çöreğini bile paylaşmaktan imtina eden pek çok hemşerimiz. Bize öfkelenen, söven, siyasi bir argümanla her gün ama her gün gölgemizi dövenler. Artık yeter! Sizin de bir eviniz, işiniz var diyerek her gün sitem eden ailelerimiz” dedi.

“Her şey Vanspor için”

Kıyak, açıklamasının devamında “Bu şehrin çocuklarına 19 maçlık yenilmezlik serisi ile umut olduk!. İnancımızı hep birlikte tazeledik. Zaman zaman sizden biri olarak, sizin gibi sevindik, öfkelendik, bağırdık, sitemde bulunduk, kızdık, sinirlendik.  İnsana dair olan ne varsa onu yaşadık. Açıkça, dürüstçe, sade, hilafsız!. Kavga ettik, kırdık, kırıldık, üzdük, üzüldük. Hepsi ama hepsi Vanspor için. Şimdi ben kendi adıma, bu süreçte 7’ den 70’ e kimi kıracak, incitecek bir söz söylemiş ya da davranışta bulunmuşsam açık yüreklilikle özürlerimi iletiyorum. Ama inanın hiç biri kendim için değildi. Her şey Vanspor için. Dile kolay! Futbolcuların neden “geri pas attığını” idmanda, “bir futbol takımının 11 oyuncu ve 7 yedek olmak üzere 18 kişiden oluştuğunu” ligin 2. haftasında, “ofsayttı” ligin 3. haftasında ve daha pek çok şeyi bu süreçte öğrenmiş bir başkanım. Ama şunu hep bildim ben bu takımın bir neferiyim. Bir an olsun takımımı, takımımızı yalnız bırakmadım. Hastanelik oldum, yattım, doktorlar her şeyi yasakladı… Ama hep Vanspor aşkıyla Ya Bismillah! diyerek işe koyuldum. Anlatacak çok şey var. Konuşacak çok şey var. Şunu gururla söylüyorum; sevinciyle, çilesiyle, üzüntüsüyle hayatımın ne güzel yılını yaşadım. Herkesin kendi imkânları doğrultusunda Vanspor’a destek verdiğine inanıyorum. Dua ile, türbinde yerini alarak, deplasmana gelerek, maddi destek sunarak, elbette bizi bu süreçte hiç yalnız bırakmayanlar ve inananlarda var” ifadelerine yer verdi.

“Birlikte daha güçlüyüz”

Vanspor’a destek verenlere teşekkür eden Kıyak, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Valimiz Sayın Dr. Ozan Balcı, Vekilimiz Sayın Burhan Kayatürk, Emniyet Müdürümüz Sayın Atanur Aydın, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Mehmet Fatih Çelikel, , İpekyolu Belediye Başkanı Sayın İhsan Emre Aydın, Edremit Belediye Başkanı Sayın İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Sayın Salih Akman, Gevaş Belediye Başkanı Sayın Murat Sezer, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’na Maddi ve manevi olarak her zaman yanımızda olan, adını saymakta zorlandığım pek çok hemşerimiz, ağabeyimiz, dostumuz, kardeşimize, Zahir Kandaşoğlu ağabey, Emel Elik hanım, Ferman Yıldırım ağabey, Nazım Akyüz, Umut Akay, kardeşim, Fettah Tamince bey, Eski Vanspor Başkanı Mehmet Avcı, Akın Dinçer Kardeşim, Ağabeyim Abdülnasır Çetin, Ali Süer ağabeyim, Kardeşim Oktay Ukay, Murat Antika, Celal Şevgin, Eray Çelik Hocama, Cenap Dışarılı, Hicran İsaoğlu, Dostum Levent Cankurtaran, Suat Çiftçi, Vangölü Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kartal, Erek Su’ya, Göz Hastalıkları sponsoru Urartu Göz’e, Futbolcuların sağlık raporu sponsoru Lokman Hekim Van Hastanelerine, Ağız ve diş sağlığı sponsorumuz Barla Dent’e ve daha adını saymadığım onlarca Vanspor gönüllüsüne, büyük ve cefakar Vanspor taraftarına, Vanspor taraftar grupları Gölkentliler ve Karakobralar, Nevzat ve Mürsel kardeşlerime, Sabır ve özveriyle her zaman yanımızda olan basın emekçisi kardeşlerime, sezon başında görev alan ve takımın iskeletini oluşturan Zeki hocam ve ekibine, Vanspor emekçilerine, Kırmızı – siyah formayı alın terleriyle en iyi şekilde temsil eden futbolcu kardeşlerime, bu işi başarabiliriz umudunu aşılayan ve büyük başarılar sağlayan teknik Direktörümüz Ümit hoca ve ekibine, Yönetim Kurulunda omuz omuza, yürek yüreğe görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma, eysel Ürüm, Erol Temel, Özcan Kara, Gökhan Hanoğlu, Fatih Sarp, İsmail Ayaz, Özgür İreç İlhan, Sıracettin Ünlü, Yalçın Laçin, Zahit Bulut, Okan Çiftçi, Mehmet Yasin Ertürk, Harun Şevgin, Şahin Özant. Büyük bir fedakarlık gösteren sevgili aileme ve adını saymakta zorlandığım bu şehrin çocuklarına, sizlerin desteği olmasaydı, bu başarıları elde etmemiz mümkün olmazdı, saygı ve sevgi ile teşekkürlerimi sunuyorum. Gelecek sezon, yeniden ikinci ligde mücadele edeceğiz. Bu, bizim için yeni bir fırsat, yeni bir başlangıç olacak. Son olarak, geleceğe dair umut doluyum. Vanspor'un daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Birlikte daha güçlüyüz. Birlikte daha başarılıyız. Birlikte daha umutluyuz. Birlikte daha çok Vanspor'uz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme