• Haberler
  • Güncel
  • Kıran: Belediye başkanları sorunları çözmek için çaba sarf etmeli

Kıran: Belediye başkanları sorunları çözmek için çaba sarf etmeli

Gazetemizi ziyaret eden Hak ve Özgürlükler Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Abdulmenaf Kıran, yeni seçilen belediye başkanlarına çağrıda bulunarak,  'Bölgemizin gözbebeği olan Van'da altyapı, ulaşım, trafik, temiz içme suyu, Van Gölü kirliliği, yoksulluk gibi birçok sorun bulunmaktadır. Belediye başkanları Van'ın sorunlarını çözmek için çaba sarf etmeli. Şehrimizin refah düzeyi yükselsin, turizm canlansın, işsizlik gerilesin, yoksulluk bataklığından halkımız kurtulabilsin. Bu konuda belediyeler elinden gelen çabayı göstersin' dedi.   

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre Hak ve Özgürlükler Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Abdulmenaf Kıran, gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile bilgi alışverişinde bulundu. Kıran, “Halkımız yeni seçilen belediye başkanlarına sahip çıktı. Yüksek Seçim Kurulu halkın da tepkisini göz önünde bulundurarak belediye başkanlarının mazbatasını verdi. CHP ve ülkemizde yaşayan 7’den 70’e herkesin tepki göstermesiyle geri adım atıldı. Van halkına iradesine sahip çıktığı için teşekkür ederim” diye konuştu.

Kıran: Belediye başkanları sorunları çözmek için çaba sarf etmeli

“VANLILAR İRADESİNE SAHİP ÇIKTI”

Van’da yaşanan mazbata krizinden sonra Vanlıların iradelerine sahip çıktığını belirten Kıran, “Seçimler demokratik bir ortamda olaysız geçtiği için mutluyuz. Halkımız bu süreçte birbirine zarar verecek davranışlarda bulunmadı. Kimsenin burnu kanamadı. Demokratik bir hava içerisinde seçimler gerçekleşti. Partilerde birbirlerine karşı olgun ve nazik davrandılar. Halkımızın tercihine saygılıyız. Seçimden sonra Van’da meydana gelen sıkıntı halkın tepkisini koymasıyla sonuç buldu. Halk sandıktaki tercihine sahip çıkmazsa iradesi gasp edilir. Van halkı bana göre iradesine sahip çıkmıştır. Tüm kesimiyle tepkisini göstermiştir. Halkımız yeni seçilen belediye başkanlarına sahip çıktı. Yüksek Seçim Kurulu halkın da tepkisini göz önünde bulundurarak belediye başkanlarının mazbatasını verdi. CHP ve ülkemizde yaşayan 7’den 70’e herkesin tepki göstermesiyle geri adım atıldı. Bu da iyi birşeydir. Çünkü demokrasi böyle birşeydir. Demokrasilerde insanlar kendi haklarına sahip çıkmadıkları zaman bazen otoriter zihniyetler bundan nemalanmaya çalışıp suiistimal ediyorlar. Suiistimal kanallarını kapatmak gerekiyor. Bunun da ancak halkın gücüyle, duyarlılığıyla olabileceğine inanıyorum. Bu nedenle kendi adıma Van halkına teşekkür ederim. Seçim sürecinde de bize karşı gayet nazik ve kibardılar. Biz belki söylemlerimizle, bildirgelerimizle birilerini rahatsız ettik ama halkımız bizi hoşgörüyle karşılayarak fikirlerimizi anlamaya çalıştılar. Basın mensuplarına da verdikleri desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Yeni seçilen belediye başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin tamamına görevlerinde başarılar diliyorum. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Umuyoruz ki halkımıza iyi hizmetler verirler” ifadelerini kullandı.

Kıran: Belediye başkanları sorunları çözmek için çaba sarf etmeli

“BELEDİYE BAŞKANLARI HALKIN SORUNLARINI ÇÖZMELİ”

Belediye başkanlarının sorunları çözmek için çalışması gerektiğini kaydeden Kıran, “Belediye başkanlarına en büyük tavsiyem halkın sesini duyup sorunlarını çözsünler. Biz seçim bildirgemizde de belirtmiştik. Van’ın öncelikli sorunları vardır. Birincisi su sorunu, Van’ın temiz suya ihtiyacı var. Tasfiye tesisi kursalar çok çok iyi olur. İkincisi Van Gölü dünya mirasıdır. Van’ın incisidir, hepimizin kıymetlisidir. Turizm açısından çok önemlidir. Van'ı belirginleştiren, etiketlendiren, dünyaya tanıtan Van Gölü’dür. Doğal tarihi mimari, tarihsel, kültürel yapılarımızdır. Bunlara sahip çıksınlar. Özellikle Van Gölü’ne arıtılmamış atık su konulmaması hususunda duyarlılık göstermeliler. Tasfiye tesisi yapmak için şimdiden kolları sıvamalılar. Bu konuda uluslararası kuruluşlardan, Dünya Bankası’ndan, Avrupa Birliği’nden, Birleşmiş Milletler fonlarından veya İskandinavların bazı fonlarından yararlanabilirler. Sorunlarımızı bu şekilde çözebilirler. Üçüncüsü ilimizde büyük sorun haline gelen trafik artık çekilmiyor. Hem alternatif yollar hem de alternatif ulaşım planlarının hayata geçirilmesine ihtiyaç vardır. Kendi seçim bildirgemizde belirtmiştik. Gerçekten biz kazanmış olsaydık bunları yapmaya çalışacaktık. Gücümüzün yettiği kadar ilimizin sorunlarını çözmek için canla başla çalışacaktık. Belediye imkanlarını halkımızın sorunlarını çözmek için seferber edecektik fakat seçimleri kazanamadık. Ama kazanan belediye başkanlarından sorunlarımızı çözmelerini bekliyoruz. Dördüncü sorunumuzda şehrimiz çok kirlidir.  Ayakkabımızı sabahları boyatıyoruz. Akşamları bakıyoruz üzerinde bir parmak kadar toz var. Bu toz aynı zamanda yuttuğumuz, soluduğumuz havadır. Kış mevsiminde kötü yakıttan dolayı hava kirliliğinden, yaz mevsiminde de tozdan dolayı insan sağlığı tehlike altındadır. Yeni yöneticilerimizin bu konuda da gerekli duyarlılığı göstermelerini ümit ediyoruz. Sokaklarımız temiz ve nezih olsun. Bu konuda hem halkımızı uyarsınlar, hem de belediye çalışanları atıl kalmasın, temiz bir Van için seferber olsunlar. Bizim beklentilerimiz bunlardır. Seçim sonuçlarının halkımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Belediye başkanları Van’ın sorunlarını çözmek için çaba sarf etmeli. Şehrimizin refah düzeyi yükselsin, turizm canlansın, işsizlik gerilesin, yoksulluk bataklığından halkımız kurtulabilsin. Bu konuda belediyeler elinden gelen çabayı göstersin” şeklinde konuştu.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan,  Hak ve Özgürlükler Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Abdulmenaf Kıran’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

Kıran: Belediye başkanları sorunları çözmek için çaba sarf etmeli

Bakmadan Geçme