• Haberler
  • Politika
  • Kılıç: Çocuklarınızın geleceği için doğru adaya oy verin

Kılıç: Çocuklarınızın geleceği için doğru adaya oy verin

Basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Vanlılara çağrıda bulunan Şehir İttifakı İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, 'Halkımıza bu şehrin sahibi sizsiniz diyerek yola çıktık. Sorunları biliyoruz, çözüm önerilerimiz var. Biz kimseyi kendimize sahiplenmeyeceğiz. Kendimiz şehrimize sahip çıkacağız. Bu bir parti, ideoloji veya aşiret reisi seçimi değil, bu şehrin, kentin seçimidir. Çoluk çocuğunuzun geleceğini düşünüyorsanız doğru adaya oy verin. Bu memlekette her gün seçim olmuyor. 5 yılda bir sandık vatandaşların önüne geliyor. Halkımız bu fırsatı iyi değerlendirmeli' dedi. 

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre Saadet ve Gelecek Partisi Şehir İttifakı İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan’la birlikte basınla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 31 Mart tarihinde yapılacak seçimleri kazanacaklarını belirten Kılıç, “23 gün sonra seçime gidiyoruz. Bu seçimi farkla kazanacağıma kesinlikle inanıyorum. İpekyolu’nu hep birlikte hak ettiği yere getirmek için çalışacağız. Tek başıma asla yapamam, İpekyolu’nu ortak akılla, Vanlı hemşehrilerimle yöneteceğim. 5 yılı başarılı bir şekilde geçireceğiz” ifadelerini kullandı.  

Kılıç: Çocuklarınızın geleceği için doğru adaya oy verin

İLHAN: İLİMİZİN TÜM SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Toplantıda ilk söz alan Şehir İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, “31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek sorunları dinliyoruz. Bir süredir ilimizde seçimler iki parti arasında geçmektedir. Biz Vanlılara üçüncü bir yol sunduk. Şehrimizin sorunlarını biliyoruz. Allah’ın izniyle seçimleri kazanırsak ilimizin tüm sorunlarını çözmek için çalışacağız” dedi.

KILIÇ: VAN’DA DEĞİŞEN HİÇBİRŞEY YOK

İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, “Yaklaşık 2 buçuk ay önce Vanlılara yeni bir alternatif sunmak için Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti, şehir ittifakı çatısı altında seçime girme kararı aldı. İpekyolu Belediye Başkan Adaylığı şahsıma nasip oldu. İlimizde seçimler yıllardır iki parti arasında geçmektedir. Van’ın hiçbir sorununa çözüm olamadılar. İlimizde sorunlar günbe gün büyüyor. Halkımız belediye hizmetlerine erişemiyor. Biz halkımıza alternatif sunduk. Halkımıza bu şehrin sahibi sizsiniz diyerek yola çıktık. Sorunları biliyoruz, çözüm önerilerimiz var. Biz kimseyi kendimize sahiplendirmeyeceğiz. Kendimiz şehrimize sahip çıkacağız. Bu bir parti, ideoloji veya aşiret reisi seçimi değil, bu şehrin, kentin seçimidir. Çoluk çocuğunuzun geleceğini düşünüyorsanız doğru adaya oy verin. Bu memlekette her gün seçim olmuyor. 5 yılda bir sandık vatandaşların önüne geliyor. Halkımız bu fırsatı iyi değerlendirmeli. Çünkü Van’ın son 25 yılına baktığımızda değişen hiçbirşey yok. Caddeler, sokaklar aynı, yazıktır, günahtır. Bu şehir iki ideoloji arasına sıkışmış, kan kaybediyor. Yanı başımızdaki şehirler Erzurum, Elazığ, Diyarbakır kendilerini çok iyi geliştirdi. Peki, Van neden gelişmiyor? Biz şehir ittifakı olarak somut projelerimizle hizmete aday olduk. Van’ı kendimize dert edindik. Siyasi arenaya çıkmamın temel sebebi Van’dır. Biz Van’da yaşıyoruz. Kent aidiyetini hepimiz içimizde taşımamız gerekir. Van’ın kaderi bizim kaderimizdir, çoluk çocuğumuzun kaderidir. Herkes artık Van’ı benimsemeli. Vanlılardan ricam sandık 5 yılda bir geliyor. Bu kez oyumuzu aklımıza, mantığımıza göre kullanalım. Çünkü akıl ve mantık bize yanlış yaptırmaz ama kalbimiz bize yanlış yaptırır. Kalbimiz bizi aşık olup alıp götürür ama mantık bizi doğru yerde tutar. Artık Avrupalı gibi davranalım. Avrupalı insanlar sandığa giderken kesinlikle ve kesinlikle adayların ırkına, diline, dinine, ideolojisine bakmıyor. Dürüst, ilkeli, liyakatli, ehil olup olmadığına bakıyor. Verilen görevi yapabilecek mi ona bakıyorlar. Avrupalı, Avrupalı oldu, demokrasi koridorunu yakaladı ve bugün hepimiz gıpta ile bakıp gece gündüz mahallemizde, evimizde, işyerimizde Avrupa’yı konuşuyoruz. Bakın arkadaşlar inanın bunlar zor işler değil. Bizde başarabiliriz, yeter ki herkes dürüst, samimi ve memleketinin gelişmesi, kalkınması için hareket etsin” diye konuştu.

Kılıç: Çocuklarınızın geleceği için doğru adaya oy verin

“PROJELERLE GELİYORUM”

Projelerini açıklayan Kılıç, “İpekyolu ilçemiz ülkemizin birçok ilinden büyüktür. Haliyle sorunlarla boğuşan bir yer haline geldi. Biz şehir ittifakı olarak İpekyolu için çok güzel projeler hazırladık. İpekyolu’nun en büyük sorunu çarpık kentleşme ve hasarlı binalardır. Yeni imar planını kesinlikle zemin etütlerine dayalı sağlamlığa göre hazırlayacağız. 5 yıl içinde hasarlı bina bırakmayacağız. Kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Zemini sağlam yerler için yüksek katlı binalara izin vereceğiz. Yeni İpekyolu’nu Erek Dağı’na doğru inşa edeceğiz. 18. madde mağdurları için çözüm masası kuracağız. Van’ın kalbi konumunda olan İpekyolu mesai saatleri içinde normal nüfusunun iki katı üzerine çıkıyor. Çoğu caddede trafik ilerlemiyor. Bu durum İpekyolu’nda yaşayanların yaşam kalitesini etkiliyor. Ara yollarda tek yön uygulamasına geçeceğiz. Yol üzerinde kalan tüm elektrik direklerini kaldırıp enerji nakil hatlarını yer altına alacağız. Bazı yolları sadece yaya trafiğine açacağız. Akköprü’den Bostaniçi’ne giden yolu, karayolları standartlarında genişleteceğiz. Özellikle Cumhuriyet Caddesi’nin kaldırımlarını genişleterek yolu tek yönlü trafiğe dönüştüreceğiz. Ayrıca beşyoldan başlayıp Hacıbekir Kışlasına kadar elektrikli hafif raylı sistem getireceğiz. İpekyolu karayolu ile Milli Egemenlik Caddesi arasında kalan kısım çok canlı, çünkü bu bölge geniş ticari alana sahip, biz bu canlılığın Milli Egemenlik Caddesiyle Bostaniçi arasında kalan kısmında da canlı olmasını istiyoruz. O yüzden geniş yol ağına sahip mahalle ve sokaklarda ticari alanlara izin vermeyeceğiz. Oralarda birer çarşı merkezi ve cazibe merkezi olacak” dedi.

Kılıç: Çocuklarınızın geleceği için doğru adaya oy verin

KILIÇ: ERÇEK’İ TURİZME KAZANDIRACAĞIZ

Kılıç açıklamasının devamında, “İpekyolu’nun üç ana merkezi olacak. Bunlardan biri mevcut şehir merkezi, ikincisi Bostaniçi ve üçüncüsü Erçek’e yapacağız. Erçek Gölü kuşları ve çevresiyle eko turizmin merkezi olacak. Yapılan çalışmalarla oraya özgü mimari yapı geliştirilecek. Evlerin dış cephesinde Bodrum’daki gibi tek renk hakim olacak. Çatılar renklendirilecek. Göl çevresinde doğaya uygun bungalov türü işletmeler olacak. Pansiyonculuk geliştirilecek. Karavan turizmi için yerler hazırlanacak. Evler birer iletim merkezi haline getirilecek. Erçek’i turizme kazandıracağız. Çünkü Erçek’i her yıl binlerce kuş türü ziyaret ediyor. Geçmişte flamingo festivalleri yapılırdı ancak günümüzde pek yapılmıyor. Bostaniçi ve Erçek İpekyolu’nun önemli merkezlerinden biri olacak. İpekyolu Belediyesi hizmet binasını Bostaniçi’nde yapacağız. Bu bina beraberinde birçok yatırımı Bostaniçi’ne taşıyacak. Çarşı merkezindeki trafik yükü azalacak. Doğu Caddesi üzerinde yer alan bölge kentsel dönüşüm alanı olacak” ifadelerini kullandı. 

Kılıç: Çocuklarınızın geleceği için doğru adaya oy verin

“HALKIMIZIN DESTEĞİNİ İSTİYORUZ”

Vatandaşlardan destek istediklerini söyleyen Kılıç, “İpekyolu’nu kongre turizm merkezi yapacağız. Bunun için çok amaçlı kültür, sanat ve gösteri merkezi inşa edeceğiz. Merkezimiz bin kişi kapasiteli olacak. Konserlerde iki bin kişinin sığacağı şekilde düzenlenecek. Bunun için Türkiye’nin en iyi merkezleri incelenecek. Yapacağımız merkez bölgeye hitap edecek. Erek Teleferik projesini hayata geçireceğiz. Bir ayağı Bostaniçi’nde diğer ayağı Erek Dağı’nın zirvesinde olacak. Bu proje öyle zor bir proje değil. Bazı kentlerde kilometrelerce uzunlukta teleferikler bulunmaktadır. Bu projeyi mutlaka hayata geçireceğiz. Bu projeyle turizm canlanacak. Bostaniçi’nde teleferiğe binecek kişi Erek Dağı seyir terasında çayını yudumlayarak, manzaranın keyfini çıkaracak. Hatta havanın açık olduğu zamanlarda Ağrı Dağı’nı da görecek. Bostaniçi Ticaret Merkezini halkımızla buluşturacağız. Bostaniçi’nde banka şubelerinin ve marketlerin olacağı ticaret merkezi hayata geçireceğiz. Bu merkezde önemli giyim markaları ve kahve zincirleri olacak. Erek Dağı ve Van Gölü manzarasını halkımız keyifle görecek. Cazibe ve çekim merkezi olacak. En az iki bin kişiye iş imkanı sağlayacağız. Belediyemiz bünyesinde İpekyolu Meslek Edindirme Kurs Merkezleri olacak. Bu merkezlerimizde resim, cam, seramik ve savatlı gümüş kursları vererek, insanlarımızı meslek sahibi yapacağız. Her mahallemize sağlıklı yaşam merkezi kuracağız. Merkezlerimizde tüm spor aletleri yer alacak. Spor yapmak isteyen halkımıza tüm imkanlar seferber edilecek. Bu hizmeti de halkımıza tamamen ücretsiz sunacağız.  Mahalle içinde hizmete açacağımız bilgi evleriyle öğrencilerimize destek vereceğiz. Bilgi evlerinde Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce eğitim kurslarımız olacak. Öğrencilerimize ücretsiz kaynak kitabı desteğinde bulunacağız. Bilgi evleri bünyesinde kodlama ve yazılım kurslarımız olacak. Hedefimiz İpekyolu’nu eğitimle en iyi 10 ilçeden biri yapmaktır. İpekyolu için hayata geçirmeyi hedeflediğimiz çok güzel çalışmalar var. Halkımız gereken desteği verirse İpekyolu belediye hizmetlerinde hak ettiğini alacak. Biz halkımızın 31 Mart’ta tercihini bizden yana kullanmalarını istiyoruz” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme