KEFİR YOĞURT

KEFİR  YOĞURT
Son yıllarda yapılan çalışmalar, kalsiyum açısından zengin yiyeceklerle beslenen kişilerin, beden kitle indekslerinin daha düşük olduğunu gösterdi. Çünkü kalsiyum, yağların depolanmasını önleyen bir hormon olan kalsitriol eksikliğini engelliyor. Metabolizma hızını düşürmemek için günde iki bardak süt, bir bardak yoğurt ya da bir bardak kefir tüketin.
TARÇIN
Yeşil çay, genellikle kötü huylu kolesterolü düşürücü, kanserden ve kalp krizinden koruyucu etkileriyle ön plana çıktı. Yapılan son araştırmalar ise yeşil çay özünün yağ yakımını artırdığını ortaya koydu. Yeşil çayın içeriğindeki epigallok ateşin ve kafeinin, enerji harcamasını artırabileceği de ileri sürülüyor.
Tarçın, kan şekerini dengeleyici bir etki gösteriyor. Kendinizi daha uzun süre tok hissetmek ve kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olması için yemek ya da içeceklerde, iki adet çubuk tarçın veya yarım çay kaşığı toz tarçın kullanın.
GREYFURT
Yapılan bir çalışmada, yemekten önce tüketilen yarım greyfurtun kilo vermeye yardımcı olduğu tespit edildi. Ayrıca greyfurt, içerdiği limonoids ve likopen sayesinde kanserden de koruyor
BAL KABAĞI
Sağlığımız üzerine son derece etkili olan lifler; kilo düzenlemesi, yağ metabolizması ve kabızlık gibi birçok soruna da fayda sağlıyor. Bu yüzden, yüksek oranda lif içeren ve düşük kalorili balkabağına sofralarınızda sık sık yer verebilirsiniz.
ACI BİBER
Acı biberin içerdiği kapsaisin adlı maddenin, metabolik hızı artırabileceği bilimsel olarak saptandı. Biberin doğal acı maddesi kapsaisin, vücut ısısını kısa süreli olarak yüzde 25 oranında yükseltir. Bu sayede vücudunuz bol miktarda kalori yakıyor.
ZENCEFİL
Zencefilin köklerindeki gingerol ve shogaol maddeleri, tıpkı kırmızıbiberdeki gibi, dolaşım ve sindirim sistemini uyarıyor. Zencefili, yemeklerde baharat olarak veya çay şeklinde tüketebilirsiniz.
PEYNİR
Peynirdeki proteinler iştahı baskılamaya yardımcı oluyor. Peynir aynı zamanda, yüksek oranda kalsiyum içeriyor. Kalsiyum, vücut tarafından salgılanan ve yağların depolanmasını önleyen bir hormon olan kalsitriol eksikliğini de önlüyor.
BADEM
Badem; vitamin, mineral ve posadan yana son derece zengin olduğu gibi Omega–3 de içeriyor. Araştırmalara göre, badem yiyen kadınlar, badem yemeyen kadınlara göre daha kolay kilo veriyor.
 VAN HABER VANSESİ
 

Bakmadan Geçme