• Haberler
  • Güncel
  • Kaymakam Çelik, Başkale'deki maden ocağında incelemelerde bulundu

Kaymakam Çelik, Başkale'deki maden ocağında incelemelerde bulundu

Van'ın Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik, Akçalı Mahallesi küme evlerinde bulunan Hakaş Madencilik firmasına ait maden ocağında incelemelerde bulundu.

Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik, Akçalı Mahallesi'nde bulunan maden ocağını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Maden ocağı yetkililerinden bilgi alan Kaymakam Çelik, antimon madeninin çeşitli endüstriyel alanlarda kullanımına dair detaylı bilgiler aldı.

Akü imalatında, bazı askeri malzemelerin yapımında, ulaşım ve makine imalat sektöründe, antimuan oksit boya imalatında ve antimuan penta sülfür lastik üretiminde kullanılan antimon madeninin önemine vurgu yapan Kaymakam Çelik, madenin ekonomik ve endüstriyel açıdan Van ve çevresi için stratejik bir kaynak olduğunu belirtti.

Maden ocağındaki üretim sürecini yakından inceleyen Kaymakam Çelik, iş sağlığı ve güvenliği konularında da titizlikle duruş sergiledi. Ayrıca, çevresel etkilerin minimize edilmesi ve doğal kaynakların korunması adına firmadan çevre politikaları hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Çelik, ziyaretin sonunda Madencilik firması yetkililerine teşekkür ederek, Van'ın ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan bu önemli sektördeki çalışmaların devamını diledi.

Ziyarette Kaymakam Çelik'e ilçe protokolü eşlik etti.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme