Kayıp kuşaklar yaratmak!

Bir ulusu hiçbir askeri güç kullanmadan yok etmenin iki yolu varıdır.
BİRİNCİSİ, değerleriyle oynamak...
İKİNCİSİ, Milli Eğitiminde sıkça değişiklikler yapmak ve onu acımasız yapboz yöntemleriyle allak bullak etmektir.
60 ve 66 aylık çocukların geçtiğimiz eğitim yılında birinci sınıflara kayıt edilmesiyle ilgili bilimsel çevreler ortaya çıkacak vahim sonuçları dile getirmişlerdi. Ancak tüm olumlu eleştirilere rağmen küçük bir hava deliği bırakarak uygulamaya konuldu. O hava deliği:
"60 aylık çocukların velileri dilerlerse birinci sınıfa kayıt ettirmeyebilir, hazırlık sınıflarına gönderebilirler." Oldu.
Çelişkide kalan veliler; iki arada, bir derede kalmanın paniğiyle ne yapacaklarını kestiremediler. Medyanın pompalaması ve eğitimde yönetim erkinde bulunan idareciler makam ve mevkii kaybetmek korkusuyla üst noktalardan gelen talimatlara boyun eğerek, göz göre göre gelen yanlışın hayata uygulamasını sağladılar.
Henüz hazırlık sınıfı seviyesinde olan minikler birinci sınıflara kayıt edildikten sonra ortaya çıkan tablo bilimsel çevrelerin eleştirilerini doğrulamakta gecikmedi.
60 aylık çocukların oluşturulduğu sınıflarda tam bir komedi yaşandı.
Çocuklar sürekli oyun istedi. Sınıf içinde yerlere yatıp, anne ve babalarını istedi. Biraz derlenip toplanmaları için gösterilen çabalar sonucunda altlarını ıslatıp, ağladılar ve eve gitmek istediklerini söylediler.
Yaşananlar karşısında okul idarecileri ya sessiz kaldı ya da üstlerine durum raporları sundular. Üstleri de daha üstlerine durumun iç açıcı olmadığını bildirince:
"Henüz Erken. Biraz sabır. Alışırlar." Nasihati aldılar.
Ve koca bir yıl bu komediyle devam etti. Sonuç grafiklere olumsuz olarak yansıyınca şimdi de Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir arayışın peşine düştü. Oysa bütün bunları bilimsel çevreler noktası ve virgülüne kadar eğitimimizin en üst kademelerin dikkatine sunmuştu.
Yineliyorum… Bir kez daha… Ve altını çizerek… Kayıp kuşaklar yaratmanın ve bir ulusu yok etmenin iki yolu vardır:
BİRİNCİSİ, değerleriyle oynamak…
İKİNCİSİ, Milli Eğitiminde sıkça değişiklikler yapmak ve onu acımasız yapboz yöntemleriyle allak bullak etmektir.
Kanıtı, 2012-2013 yılı eğitiminin sonunda 60-66 aylık çocuklarımızın eğitim tablolarından hüzün verici sonuç göstergeleri. İkinci kademeye alınan 5. sınıflara gelince. Onlarda aynı dramı mislisiyle yaşadılar.

Bakmadan Geçme