Kayatürk’ten Seçim Çalışması

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, beraberindekiler ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında, Tuşba ilçesine bağlı mahalleleri ziyaret etti.

AK Parti heyetini ellerinde bayraklarla coşkulu bir şekilde karşılayan vatandaşlar, 7 Haziran seçimlerinde destek vereceklerinin mesajını verdiler. Mahalle ziyaretlerinde konuşan AK Parti Van Milletvekili, Kayatürk, “İktidardan gidecek her bir milletvekilinin takip ettiği projeler sayesinde bizim daha fazla ödeneğimiz gelir, daha fazla sorunu çözmüş oluruz” dedi.

“DÜŞMANLARIMIZ VE İŞBİRLİKÇİLERİ VAR”
Siyasetçiler için her seçimin önemli olduğunu ifade eden Kayatürk, “Türkiye’nin 13 yılda sağladığı kazanımları heba edilmek istenilmesinden dolayı bu seçim çok önemli bir hale geldi. Türkiye’yi koalisyonlara, belirsizliklere, istikrarsızlıklara, güvensiz ve huzursuz ortamlara itmek isteyen içeride ve dışarıda her zaman olduğu gibi düşmanlarımız ve işbirlikçileri var. Bana göre bu seçimin üç ana unsuru var. Bir tanesi yerel ile alakalı, mahallelerimizi ilgilendiren, bir tanesi Van’ımızı ve ülkemizi ilgilendiren, diğer bir tanesi de dünya insanlığını ilgilendiren bir seçim bu seçimdir” dedi.

“VAN MERKEZE OKUL, SAĞLIK ÇOK SAYIDA LİSE YAPACAĞIZ”
İldeki sorunlarını masaya yatırdıklarını ifade eden Kayatürk, “İlçelerimize bağlı mahallelerimizde sağlık sorunlarımız vardı. Hamdolsun şimdi 5 tane hastanemiz var. Bürokrasiyi aşmak ve yatırımcıyı buraya getirmek kolay olmuyor. Eğitimle ilgili Van’ın geri kalmış mahallelerimize gerek sağlık ocakları gerek ise okullarımızı yaptık, yapmaya devam edeceğiz, elimizi güçlü kılsanız. Sağ olsunlar Valilerimiz ve milletvekillerimizin katkıları ile tam kapsamlı destekli okul kazandırdık. Van'da mahalle ve beldelerimizdeki okul sorunlarını çözdük. İlçemize Fen Lisesi kazandırdık. Fen Lisesi demek, ilçemizden yüksek puan alan öğrencilerimizin lise çağında gurbete çıkmasını engelleyip aksine dışarıdan yüksek puan alan öğrencileri ilçemizle tanıştırıp, burada eğitim almalarını sağlamaktır. Şu anda okul çalışmalarımız, lise çalışmamız var. Bunlardan bir tanesi İmam Hatip Ortaokulu, bir tanesi de İmam Hatip Lisesi olacak. Turizm Otelcilik ve Spor Liselerimiz de olacak. Eğitimi de sağlıkta şaha kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.

“KAMU YATIRIMLARINI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Yollarla ilgili var olan sıkıntıları da çözdüklerini ifade eden Kayatürk, “Alt ve üst geçitlerimize, köprüsüne kadar, tam 612 milyon TL’ye mal olan Avrupa kalitesinin üzerinde bir yol yaptık. Van, Muradiye ve Gürpınar yol ayırımı arasını da tamamladık ve şu anda 5 santim kaplama asfaltı yapıldı. Bu güne kadar duble yol ve hastanemize köprülü kavşak ihalesini 21 Mart’ta yaptık, 41.5 milyon TL’ye mal olacak. Van’a yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olan Adliye Sarayı yaptık, karşısına Vergi Dairesi’ni yapıyoruz. Yani devletin kamu yatırımı olarak yapması gereken ne varsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
Bölgemizin en büyük sorunu işsizlik olduğunu altını çizen Kayatürk, “İşsizlikle alakalı projelerimiz var. Organize Sanayi Bölgemizde şu an bin 200’e yakın işçimiz çalışıyor. Bunu her sene 700-800 civarında arttırmayı planlıyoruz. Bu gün itibariyle gezdiğimiz sanayi sitesindeki sorunları Sanayi Bakanımıza ilettik, Allahın izniyle çözeceğiz. İş adamlarımızla ve sanayicilerimizle buluşturacağız. Sanayi Bakanının gelmesi, bizi çözüme biraz daha yaklaştıracaktır. Ülkemizde AK Parti’nin tek başına iktidar olacağı konuşuluyor. Yani A partisi, B partisi iktidar olur denilmiyor; AK Parti olur ama kaç milletvekili ile olur konusu tartışılıyor. İktidardan gidecek her bir milletvekilinin takip ettiği projeler sayesinde bizim daha fazla ödeneğimiz gelir, daha fazla sorunu çözmüş oluruz. Muhalefetten giden bir milletvekilinin yapacağı sadece soru önergesi vermektir. İnanın bir tane çakıl taşı verme hakkı yok. Hizmetleri, seçilmiş iktidarlar yapar” şeklinde konuştu.

“BORÇ ALAN EMİR ALIR”
Türkiye’ye baktıklarında AK Parti olarak 13 yılda yaklaşık 642 milyarlık bir yatırım yaptıklarını anımsatan Kayatürk, “AK Parti gelmemiş, faiz oranları da aynı şekilde devam etmiş olsaydı 612 milyar daha fazla faiz ödeyecektik ve bize sadece 30 milyar kalacaktı 13 yılda hizmet yapmamız için. Bizden önce IMF kapılarında borç isteyen bir hükümet vardı. Özgürlükten, bağımsızlıktan söz ediyoruz. “Borç alan emir alır”, bizim atasözümüzdür. Biz, Allah’a hamd olsun artık IMF’den borç alan değil IMF’ye borç veren bir ülkeyiz, özgürüz. Bundan sonra hastaneye, yola, köprüye daha fazla para harcayacak değiliz; bundan sonraki paramızı emeklimize, işçimize, memurumuza ve iş adamlarımıza teşvik olarak vereceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme