KAYATÜRK KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, beraberindeki partili heyetle birlikte merkeze bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşların talep ve görüşlerini dinledi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, beraberindeki partili heyetle birlikte merkeze bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşların talep ve görüşlerini dinledi.
Milletvekili Kayatürk, beraberindeki İl Başkan Yardımcısı Ahmet Erdoğan, İl Yönetim Kurulu üyeleri Cemal Hasar, Celal Şayak ve Şevket Yeşim ve İl Genel Meclis Üyesi Şevket Zorkul İle birlikte merkeze bağlı Dereüstü, Aşağı ve Yukarı Çitli, Baklatepe, Kaymaklı, Değirmenarkı, Ağzıkara, Çalımlı ve Karagündüz köylerini ziyaret ederek, muhtar ve vatandaşlarla sohbet etti. Milletvekili Kayatürk, köylülerden kırsal kalkınma hibe programlarından istifade etmeleri için proje başvurusunda bulunmalarını ve bu sayede hükümetin açtığı bu destek kanalından maksimum düzeyde yararlanmaları çağrısında bulundu. Kayatürk, gittiği her köyde bu çağrıyı dile getirerek, AK Parti hükümetinin “üreten köylü, gelişen köyler” felsefesini son derece önemsediğini ve bu haznede köylere klasik yol, su hizmetlerinin ötesinde gelişmesi için birçok destek kanalı açtığını, danışmanlıktan ürün ve üretim desteklerine, tarımsal ve hayvansal projelere ve eğitim desteğine kadar tüm kapıları açtığını belirterek, köydeki yaşam kalitesini, şehirle eşit haklarda gördüklerini ve bu nedenle köylerin yaşam standartlarını arttırmaya dönük gerekli tüm destekleri ve çabayı harcadıklarını belirtti. Büyükşehir konusuna da değinen Kayatürk, AK Parti hükümetinin yerel hizmetleri büyükşehir belediyesiyle tek çatı altında topladığını ve köylerin de mahalleye dönüşmesiyle birlikte hem ilçe belediyesinden hem de büyükşehir belediyesinden hizmet alarak iki koldan hizmet göreceğini söyleyerek, AK Parti’nin bu reformunun köy ve şehir arasındaki yaşam standartlarını eşit düzeye getirmek için reform yapıldığını ve bunun demokrat bir yaklaşımın eseri olduğunu söyledi. Büyükşehir belediyesine tarım ve hayvancılığı geliştirmeye ve desteklemeye dönük faaliyetler yapma sorumluluğunun da yüklendiğini vurgulayan Kayatürk, böylece klasik belediyecilik kavramının tarihe gömülerek, eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye, sosyal yaşamdan kentsel hizmetlere kadar yerel yaşamın tüm yönleriyle ilgilenen bir belediyecilik kavramını getirdiğini kaydetti.
Köy sakinlerinin ve muhtarların dile getirdikleri talepleri not alan Kayatürk, gerekli alakayı göstereceğini söyleyerek ziyaretlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme