KARDEŞLİĞİ ONDAN ÖĞRENDİK

PROF. DR. RAMAZAN AYVALI, DEPREMDZEDELERLE BULUŞTU
Van Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program yoğun ilgi gördü. Çadıra sığmayan depremzedeler dışarıda programı dinlemek zorunda kaldılar.
Hüsrevpaşa Konteynır kentte bulunan etkinlik çadırında düzenlenen program depremzede Vanlılardan büyük ilgi gördü. Burada günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Efendimizin güzel ahlakını bütün insanlara duyurmak ve onu örnek almak suretiyle hayatımıza yön vermemiz lazım. Biz kutlu doğum haftası nedeniyle il genelinde 534 program hazırladık ve bunların ilkini bugün burada kutluyoruz“ dedi.
Kur’anı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından protokole gül dağıtıldı. Daha sonra programa katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvalı, Hz. Muhammed’in (SAV) doğum yıldönümü anısına bir konferans verdi. Peygamber Efendimizin insanlar içerisinde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Ayvalı, taşların arasında nasıl yakut taşı kıymetliyse, madenlerin arasında altın madeni nasıl kıymetli ise Hz. Peygamber’in de insanlar arasında o kadar kıymetli olduğunu belirtti. Hz. Muhammed'in doğumunu, o gün yaşanan mucizeleri ve peygamberliğini anlatan Ayvalı, O'nun, Allah tarafından rehber olarak tüm insanlığa gönderildiğini belirterek, her Müslüman’ın mutlaka O'nu örnek alması gerektiğini söyledi. Hadis-i şeriflerle konferansa renk katan Prof.Dr. Ayvalı, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.
Programda ilahiler ve şiirler okundu. Programa oldukça ilgi gösteren vatandaşlar çadırlara sığmayınca dışarıda oturarak saatlerce programı dinlediler.
VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme