Karabıyık'tan Halepçe Katliamına Kınama

AK Parti Van Milletvekilli Aday Adayı Abdulhekim Karabıyık, “Halepçe Katliamı, yakın tarihte insanlığın karşılaştığı en büyük ve vahşi katliamlardan biridir” dedi.

Halepçe Katliamı ile ilgili bir mesaj yayımlayan Karabıyık, katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, “Geçtiğimiz yüzyılda insanlığa ait tüm değerlere karşı geliştirilen korkunç vahşetin 27. yıl dönümü olan ve çoğunluğu masum sabi, kadın ve yaşlıların oluştuğu 6 bin 357 kişinin katledildiği, çok sayıda kişinin ağır yaralandığı ve buna mukabil on binlerce insanın sakat kaldığı bu acımasız katliam, tarih sayfalarında büyük bir kara leke olarak yüzyıllar geçse de insanlığın nefreti ile karşılayacağı bir insanlık suçu olarak hafızalarda yer etmiştir.
Vahşetin, kirli hesapların ve zulmün ne bölgemizde ne de insanlık coğrafyasında bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Zira o gün Irak’ta yaşanan vahşet, bugün Suriye’de ve Ortadoğu’nun değişik bölgelerinde de yaşanmaktadır. Türkiye, mazlumdan yana olan tarafgirliğini geçmişte Iraklı Kürt kardeşlerimize gösterdiği gibi bugün de Suriye ve Filistin başta olmak üzere dünyanın hangi coğrafyasında zulme uğrayan varsa yine aynı şekilde mazlumların yanında yer alarak göstermektedir. Geçmişte Halepçe Katliamı’na göz yuman ve sessiz kalan ülkeler, bugün de yanı başımızdaki Suriye’de ve Filistin’de işlenen katliamları görmezden gelerek üç maymunu oynamaktadırlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı gibi ‘Dünya beşten büyüktür’ ve bu katliamlara göz yumanlar bir gün tarih önünde halklarına karşı ağır hesaplar vereceklerdir” dedi.

Bakmadan Geçme