Karabıyık: HDP TBMM’de Olması Gerekir

AK Parti Van milletvekili aday adayı Hekim Karabıyık gazetemizi ziyaret ederek çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Karabıyık, “ Gönül ister ki HDP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu olsun. Türkiye partisi olma yolunda olan bir siyasi partinin niçin mecliste grubu olmasın”

İlhan Siyahtaş

Ak Parti'den  Van milletvekili aday adaylığını açıklayan ve çalışmalarını sürdüren Hekim Karabıyık gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda değerlendirmeler yaptı.  

Yıllardır AK Parti teşkilatında çeşitli görevlerde bulunan ve yerel seçimlerde Ak Parti Edremit belediye başkan aday adayı olduğunu kaydeden  Karabıyık” AK Parti teşkilatında emeğim çoktur. Halkımız 14 yıldır görev aldığım AK Parti’de beni bağırlarına bastı” dedi.  

“TARİHİ BİR PROJEYE İMZA ATTIM”

Karabıyık” Köylerde bir çalışma başlattık ve birçok köyde bu çalışmayı uyguladık. Çalışma yaptığımız bu köylerle ilgili dosyalar hazırladık. Bu dosyalarda köylere hangi hizmetler gitmiş hangi hizmet gitmemiş tespit edip dosyalara ekledik. Bu köylerde yaptığımız çalışmalarda köylünün sosyolojik konumunu bile ele alıp bu çerçevede çalışmalarımızı yürüttük. Çokta başaralı bir çalışma yaptık. O dönemde teşkilattan sorumlu genel başkanımız Hayati Yazıcı beyde bu çalışmadan dolayı teşekkür edip Türkiye’ye model alalım ve nitekim o dönemde bu projemiz Türkiye tarihine geçti” dedi.

 “BEN DAVA ADAMIYIM”

14 yıldır AK Partinin değişik kademelerinde görev aldığını kaydeden Karabıyık, “  Birçok kez aday adaylığı süreçlerim oldu, bu aday adaylığı dönemlerimde bana yer verilmediğinden dolayı hiçbir zaman AK Partiye sırtımı çevirmedim. Çünkü ben teşkilattan gelen bir insanım, bana hangi görev verilirse verilsin yapmaya hazırım. Bana görev verilmedi diyerek başka partiye gideyim düşüncesi içerisinde olmadım. Ben sadece milletvekilliği seçimleri yada yerel seçimlerde çıkıp sadece ben aday adayı olayım düşüncesindeki insanlardan değilim. Eğer insan bir davaya inanmış ve sahiplenmişse, bu davada 14 yıl hizmet vermişse görev verilip verilmemesi hiç önemli değildir” dedi.

 “HER ZAMAN HALKIN YANINDA OLDUM”

Bütün ilçelere her zaman gidip oradaki halk ile görüşmelerimiz ve çalışmalarımız oluyor  diyen Hekim Karabıyık, “  Her kesim beni tanır, bir geçmişim ve çalışmalarım var.  Daha önce halka gittiğimde bir teşkilat mensubu olarak giderdim, şimdi ise bir milletvekili aday adayı olarak gidiyorum. Tabi milletvekili aday adayı olarak halkın bizden talepleri ve istekleri farklıdır. Özellikle halkımızın çözüm süreci ile ilgili talepleri vardır, bunların hepsini dikkate alıp çalışmalarımız bu yönde devam edecektir” dedi.

 

“ÇÖZÜM SÜRECİ ADINA BALDIRAN ZEHRİ İÇERİZ”

Karabıyık “Sayın genel başkanımızın başlatmış olduğu çözüm süreci ve yaptığı bu çözüm sürecinin nihayete kavuşması adına baldıran zehrini bile içerim sözünden yola çıkarak bizde her koşulda bu sürecin içinde olmamız gerektiğinin kanısına vardık. Bu bölgenin bir evladı olarak yaşamış olduğumuz acıları hatırlayarak bende bu çözüm sürecinin nihayete ermesi için gerekirse baldıran zehri içerim. O yıllarda yaşanan mağduriyeti, o dönemdeki olağanüstü durumu yaşayan birisiyim. Bu bölgenin insanı olarak ve bir yönetici olarak üzerimize ne düşmüşse bugüne kadar hep yapmaya çalıştık, hep bunun çabası içerisinde oldum. Halkımızın tek sesle haykırdığı, sahiplendiği ve biran önce çözüme kavuşması adına neler yapılacaksa yapılması gerektiğini ve sonuna kadar bu süreci desteklediklerine bizzat kendim şahit oluyorum. Halkın bu derece bu çözüm sürecini bu kadar benimsemesi ve sahiplenmesi beni de çok mutlu etmiştir ve nitekim çözüme kavuşması adına umutlandırmıştır. Türkiye’de bir Kürt sorunu vardır ve bu sorunun çözümü adına baldıran zehrini içmeye de hazırım. Ben hiçbir zaman bir koltuk sevdalısı olmadım. Milletvekilliği koltuğunda oturma çabası içerisinde olmadım. Kürt sorununun çözümü için, barış sürecinin nihayete ermesi için, bölgede yaşanan sıkıntıları bildiğim ve yaşadığım için eğer ki adaylık verilip ve kazanırsam bu yörenin evladı olarak üzerime ne düşerse daha fazlasını yapacağım. Türkiye tarihinde ilk defa bu halk bu sürecin çözüme kavuşacağından bu kadar umutlu ve bu kadar kararlıdır. Baktığımızda yüz yıllık bir sorundan bahis ediyoruz ve bu sürecinin başlamasından bu güne kadar çok iyi yol ilerlemiştir” diye konuştu.

 

“HDP TBMM’DE OLMASI GEREKİR”

Halkların Demokrasi Partis, (HDP’nin TBMM olması gerektiğini kaydeden Karabıyık, “Gönül ister ki  HDP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu olsun. Bugün Türkiye partisi olma yolunda olan bir siyasi partinin niçin mecliste grubu olmasın.  Siyasal alanda ve zeminde herkes siyaset yapabilir. Bence gelinen bu noktada HDP’nin de artık Türkiye partisi olma yolunda gereken özveriyi göstermesi gerekir. Nitekim şuan HDP’nin izledi yol da bunu göstermektedir. Türkiye genelinde HDP’nin barajı aşma konusunda, deneyimli bir siyasetçi olarak geçmişteki seçimleri de göz önünde bulundurduğum zaman barajı aşamayacağını düşünüyorum. Çünkü seçimlerde alınan oylar ortadadır. Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimleri bizi yanıltmasın” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme