KANIN DURMASINI EN ÇOK BİZ İSTİYORUZ

Van Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve koruculardan oluşan Şimşekler Taburu'nun komutanı Ayhan Kahraman, Öcalan’ın mesajını olumlu bulduklarını belirterek, “Korucu camiası olarak silahların susmasını memnuniyet verici buluyoruz. Akan kanın durmasını en çok biz istiyoruz” dedi.
Diyarbakır'da dün gerçekleşen Nevruz kutlamaları sırasında okunan Abdullah Öcalan'ın açıklamalarını olumlu bulduklarını belirten Kahraman, korucu camiası olarak silahların susmasını memnuniyet verici bulduklarını ancak kimseyle bir pazarlık içerisinde olmayacaklarını söyledi. Kahraman, “Dağdaki teröristlerin silahlarını bırakıp ülke dışına çıkmaları yönündeki mesajı, silahların susması açısından olumlu buluyoruz ama bu mesajın Öcalan’dan gelmesi bu ülke, bu vatan için canlarını veren biz şehit ailelerini üzmektedir. Akan kanın durması için bizim bu süreçte yapacağımız en iyi şey susmaktır. Biz korucu camiası olarak görevimizin başındayız. Her zaman her ortamda göreve hazırız. Şehit arkadaşlarımızı üzecek, incitecek davranışlardan devlet büyüklerimiz uzak durmalıdır. Akan kanın durması, ülkemizin gelişmesi, büyümesi, doğunun lideri olması açısından son derece önemlidir. Bu barış sürecinde PKK’nın elinde korucularımız var. Bunu asla kabullenemiyoruz. Muhatabımız ne Öcalan ne PKK ne de Kandil’dir. Biz devletimizden korucularımızın serbest bırakılması için yardım bekliyoruz. Biz yapılan çağrıdan ziyade çağrıya uyulup uyulmayacağını merak ediyoruz. PKK’nın geçmişte samimiyetsiz davranması bizi endişeye sevk ediyor. Bekleyip göreceğiz” dedi.

“KEŞKE BU BARIŞ ADIMLARI GEÇMİŞTE ATILSAYDI”
Bu barış sürecinin daha önce yapılmış olması gerektiğini belirten Kahraman, “Keşke bu barış adımları geçmişte atılsaydı ve bu kadar arkadaşımız şehit olmasaydı. Ülkemizi zor bir süreç bekliyor. Avrupa ülkeleri barış istemese barış biraz zor ve sancılı olur. Tek temennimiz kanın durmasıdır. Biz görevlerimizin başındayız. Devletimiz bizim için nasıl bir çözüm ortaya koyarsa mağdur olmayacak şekilde buna uyarız” ifadelerin kullandı.
PKK tarafından kaçırılan koruyucuların da serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Kahraman, 12 Mart’ta Cizre’de sokak ortasında silahsız bir şekilde korucumuz Mehmet Sait Coşkun şehit edildi. Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı ve olayın PKK tarafından yapıldığı Emniyet Müdürlüğünce açıklandı. Hakkari Korucu Derneği Başkanı Sadi Özatak, korucu başı Esat Faruk ve korucu çocukları Abdulvahap İlhan ile Ahmet İlhan da PKK’nın elinde. Geçtiğimiz günlerde 8 kamu görevlisi bırakıldı ama bu kişiler bırakılmadı. Madem bu çağrılar yapılıyor, madem akan kanı durduracaklar neden bir hafta önce korucumuz katlediliyor? Akan kanın durmasını en çok biz istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme