Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Van'ın Özalp ilçesinde aralarında "kan davası" bulunan iki aile, Başkale ilçesine bağlı Ömerli köyünde düzenlenen yemekte barıştırıldı. 

İlçede iki yıl önce Nazmi Ak'ın öldürülmesiyle Duman ve Ak ailesi arasında başlayan husumet, kanaat önderleri İskender Ertuş ve Mehmet Sait Dinçer'in araya girmesiyle son buldu. 

Başkale'nin Ömerli köyünde verilen barış yemeğinde Duman ailesi adına konuşan kanaat önderi İskender Ertuş, aralarında husumet bulunan tüm ailelerin barışması gerektiğini söyledi. 

Ertuş, "İki aile, artık kardeştir. Bu kan davasının sonunu getirdikleri için Allah onlardan razı olsun. Bu kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri vardır. Ailelerin bu husumete son vermesi, barış süreciyle de çok uyumlu oldu. Devir, barış devridir. Bu barış sürecini başlatan Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Sonuna kadar bu sürecin arkasındayız" diye konuştu. 

Ak ailesi adına konuşan Mehmet Sait Dinçer ise kardeşlik vurgusu yaparak, "Yüzyıllardır biz akrabayız, kardeşiz. Bu tür olayların artık yaşanmamasını diliyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından her iki ailenin fertleri, birbirlerine sarılarak barıştı. 

Bakmadan Geçme