KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda üyelere yönelik eğitimler başladı. 24-25 Ağustos tarihlerinde VAN TSO Tarafından Sürekli Eğitim Kalite Derneği'nin desteği ile düzenlenen eğitim Ali İlseven tarafından verildi.

Vansesi
Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda üyelere yönelik eğitimler başladı. 24-25 Ağustos tarihlerinde VAN TSO Tarafından Sürekli Eğitim Kalite Derneği'nin desteği ile düzenlenen eğitim Ali İlseven tarafından verildi.  
Farklı sektörlerden kişilerin katıldığı eğitimin program açılışında konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi  Faruk Biner Van TSO olarak Van'da kurumsal anlamda İSO Kalite Belgesi alan ilk kurumlardan biri olduklarını belirterek "Aslında bu sadece bizim kurumun değil, gelişen ve değişen dünyada tüm kurumsal yapıların üzerinde önemle durduğu bir konu haline gelmiştir. Üretilen malların, verilen hizmetlerin bir Standard da olması, kaliteyi artırdığı gibi verimliliği ve müşteri memnuniyetini de ön plana çıkarmaktadır. Van TSO da İSO KALİTE Belgesi serüveni 2007 yılında başladı. Bu belgemiz 3 yılda bir yenileniyor. İlk Tetkikimizi 2010 yılında ve en son 2013 yılında belgemiz 3 yıllığına bir kez daha yenilenmiştir. Yani bizim burada üyelerimize verdiğimiz tüm hizmetler Kalite Standartlarına uygundur.  Odamız İSO KALİTE SİSTEMİ'nin yanı sıra TOBB Oda / Borsa Akreditasyon Sistemi Belgesine de sahiptir. Bu da bir farkındalık yaratmaktır. 
Bugün burada eğitime katılan gerek üyelerimiz ve gerekse çalışanlarımız olsun, şunun bilincinde olmalılar. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Dünya bir değişim dönüşüm içinde. Ekonomi Dünyası bunun en çok etkilenenidir. Gelişen dünyada yerimizi almak, özellikle ticarette var olmak istiyorsak, bu gelişmelere kayıtsız kalamayız. Bundan birkaç yıl önce İSO KALİTE BELGESİ telafuz edilmezken, bu gün artık bir zorunluluk haline geldi. Üretim, imalat ve hizmet veren her işletmenin kullanması gereken bir sistem olan İSO KALİTE BELGESİ, işletmeleri uluslar arası standarda da yaklaşmaktadır." Dedi. 
Firmaların görevlendirdiği personellerin katıldığı eğitimde, İç Denetçi Eğitimi verilirken bu eğitimin dışarıda maliyeti 2000 Türk Lirası iken Van TSO'dan eğitime katılanlara verilen sertifika ile bu hizmet ücretsiz verilmiş oldu. 
Eğitimci Ali İlseven tarafından verilen eğitim iki gün sürdü. Firma temsilcileri ise böylesi önemli eğitimlerin Van TSO tarafından düzenlenmesinin önemine vurgu yaparak, bu tür eğitimler firmaların kendilerini geliştirmesi ve yenilemesi adına önemlidir şeklinde konuştular.

Bakmadan Geçme