Kalecik Yeni TOKİ'de kar temizleme çalışması
Van'ın Tuşba ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından, Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bu kapsamda ekipler, Kalecik Yeni TOKİ yerleşim alanında kar temizleme ve yol açma çalışmaları gerçekleştirdi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle yerleşim içi yollarda biriken karlar, belediyeye ait iş makineleriyle temizlenerek yollar ulaşıma açık hale getirildi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde titizlikle çalışma yürüten ekipler, ulaşımın güvenli bir şekilde sağlanmasını amaçladı. Yapılan çalışmalar sayesinde TOKİ yerleşim alanında yaşayan vatandaşlar günlük işlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirme imkânı buldu.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yalnızca ana arterlerde değil, ara sokaklar, kaldırımlar ve yaya geçitlerinde de kar temizleme çalışmalarına ağırlık verdi. Buzlanma riskine karşı gerekli önlemleri alan ekipler, sürücülerin ve yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla kritik noktalarda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Özellikle okul, cami ve market çevrelerinde yapılan kar temizleme çalışmaları vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Tuşba Belediyesi yetkilileri, kış şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle karla mücadele çalışmalarının ilçe genelinde planlı ve koordineli bir şekilde devam ettiğini belirtti. Ekiplerin 7/24 esasına göre görev başında olduğu vurgulanırken, vatandaşlardan da olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. Yetkililer, acil durumlarda belediyeye ait iletişim hatları üzerinden bildirimde bulunulabileceğini ifade etti.
Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Amacımız, yoğun kar yağışına rağmen ilçemizde hayatın normal seyrinde devam etmesini sağlamak. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm imkânlarımızla sahadayız” denildi. Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, hava koşullarına bağlı olarak karla mücadele çalışmalarını önümüzdeki günlerde de sürdüreceği bildirildi.