KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA

Yayaların kullanması için yapılan kaldırımlar, esnaf ve seyyar satıcılar tarafından işgal edilince, yayalar yolda yürümek zorunda kalıyor. Esnafın işgal ettiği kaldırımlarda yürüyemediklerini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin soruna bir an önce çözüm bulmasını istedi.

Burhan Ergin

Van şehir merkezinde birçok cadde ve sokakta kaldırımların işgal edilmesi vatandaşları yolda yürümek zorunda bırakıyor. İşgal edilen kaldırımlardan yürüyemeyen vatandaşlar, araç yolunu kullanarak hem kendilerini tehlikeye atıyor, hem de ulaşım aksıyor.

Özellikle kadınların kaldırımlarda yürümekte zorlandığını belirten vatandaşlar, kaldırım işgalinin modern şehircilik yapısına aykırı olduğunu dile getirerek, kaldırım işgali ile yaya haklarının gasp edildiğini herkesin yaya haklarına saygı duyması gerektiğini söylediler.

Kaldırım işgaline tepki gösteren vatandaşlar, "Kaldırımlar yayalarındır fakat Van'da bu durum biraz farklı. Sürücülerin araçlarını kaldırımlara park etmesi, esnaflar tarafından malzeme bırakılarak işgal edilmesi durumuna son verilip bir çözüm getirilmesi gerekir. Havalar ısınıyor. Kimi esnaf yine masa ve sandalyelerini kaldırımlara atarken, kimi esnaf ise satacakları malzemeleri yolun ortasına kadar sermiş durumda. Yaşanılabilir bir kent diyoruz ama caddelerimizde yürüyebilecek bir yerimiz yok. İlgililer buna bir çözüm getirmelidir" şeklinde sitemde bulundular.

Kaldırım işgallerini engellemeye yönelik zabıtaların denetimi sürse de amacına ulaşmaması vatandaşları ve duyarlı esnafı rahatsız ediyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme