KALDIRIMLAR, CADDELER ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Kentinin, mahallesinin, sokağının derdini dert edinenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler. Sorunu, talebi olanlar. Sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz diyenler. Burası sizin köşeniz. Yazın, anlatın duyuralım. Sizin adınıza takip edelim.
[email protected] / facebook: vansesi gazetesi/ Twitter:@VANSESIGAZETESI

Van Büyükşehir ve İpekyolu Belediyesi temizlik işleri yetkililerine HALKIN SESİ aracılığıyla seslenmek istiyoruz.  Şehrimiz ciddi anlamda çöp sorunuyla karşı karşıyadır. Temizlik kirletmemekle başlar. Temizlik 7 gün 24 saat süren bir olgudur. Fakat şehrimizde maalesef insanlarımız temizliğe riayet etmiyorlar.   

 Özellikle siteler, lokantalar akşam geç saatlerde bütün atıklarını, çöplerini vatandaşların yürüdüğü kaldırım kenarına döküyorlar.  Caddelerde, kaldırım kenarlarında oluşan görüntüler utanç verici olmanın yanında sineklerin oluşmasına, kötü koku yayılmasına neden olmaktadır. Atıkların kalıntıları gündüz güneşiyle başka bir sorun haline dönüşüyor.  

İkinisan Caddesi sözde Van'ın prestij caddelerinden biri ama görüntüler tam tersini söylüyor. Akşam geç saatlerde siteler, tüm atıklarını, çöplerini poşetsiz kaldırım kenarına dökerken lokantalar katı ve sıvı atıklarını aynı yere dökmektedirler. Caddede çirkin görüntülerden dolayı yürümek imkânsız hale gelmektedir.  Şehrimize yakışmayan sağlıksız, çirkin görüntülerin sona ermesi için Büyükşehir ve İpekyolu belediyelerinin gece denetimleri yapmaları ve kurallara uymayan, cadde ve kaldırımları çöplüğe dönüştürenler hakkında gerekli yaptırım uygulamasını istiyoruz. 

Belediye yetkililerini vatandaşları çileden çıkaran çöp sorununu yerinde tespit etmeleri için denetim yapmaya davet ediyoruz. Belediyelerin bu konuda yapacakları iş ve işlemden bilgi sahibi olmak istiyoruz. Vansesi Gazetesi'ne sorunumuzu yetkililere aktarmamıza imkan sağlayan hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz.   

İkinsan Caddesi sakinleri   

 VANSESİ'NİN NOTU: Bu köşede gündeme getirilen sorun ve taleplere ilgi gösteren belediyelerden, kurum ve kuruluşlardan gelecek olumlu veya olumsuz cevaplara da Halkın Sesi köşesinde yer verilecektir. Vatandaşlardan gelen sorunlara, taleplere, önerilere yanıt vermeyerek duyarsız kalan belediye, kurum ve kuruluşlar bu köşeden uyarılacaktır.  

Bakmadan Geçme