Kadınların doğum sonrası iş gücüne dönmeleri teşvik edilmeli

Cinsiyet dengeli bir iş yaşamı ve liderlik için faaliyetlerini yürüten PWN İstanbul, Datassist ile doğum sonrası iş hayatından uzak kalan kadınların işe geri dönmelerine yönelik istihdam garantili 'Yeniden Başlasın' projesini başlattı. Proje ile 1 yılda 150 kadının istihdam edilmesi planlanıyor.

PWN İSTANBUL VE DATASSIST İLE “YENİDEN BAŞLASIN”

Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların ekonomiye kazandırılması sürdürülebilir kalkınma için kritik önem taşırken, araştırmalar ilk çocuk ile birlikte, çalışan kadınların yüzde 40'ının işten ayrıldığını gösteriyor. Kadınlar; işten uzak kaldıkları her yıl iş yaşamında beklenen yetkinliklerden uzaklaşıyor ve istihdamda işveren tarafından önyargılı davranışlara maruz kalabiliyorlar. Bu sebeple işinden doğum ya da çocuk bakımı sebebi ile uzak kalan kadınların yüzde 80'i, işe geri dönmekte zorluk çekiyor.

Öte yandan, kadın çalışanların en verimli dönemlerinde işi bırakması, yetenekli çalışanlara ulaşmaya ve onları elde tutmaya çalışan kurumlar için de büyük bir dezavantaj oluşturuyor. İş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğini çalışmalarının temeline alan PWN Istanbul ve kurumlara bordrolama ve işe alım konusunda danışmanlık hizmeti veren Datassist bu sorunun çözümü için bir proje başlattı. Annelik nedeniyle çalışma hayatından kopan ve yeniden başlama konusunda zorluk yaşayan kadınlara yönelik başlatılan “Yeniden Başlasın” projesiyle, 2023’e kadar 150 kişilik istihdam hedeflenirken adayların yüzde 50’sine de Datassist çatısı altında istihdam garantisi sunuluyor.

“Amaç hem istihdam hem önyargılarla savaş”

Ekim ayında başlayacak programda 125 saat teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra, PWN İstanbul’un katkılarıyla mentorlük ve kişisel gelişim eğitimleri yer alacak. Katılımcılar bordro ve ücretlendirme süreçlerini tüm yönleri ile öğrenme imkânı bulacaklar. Başarılı olanlar Datassist’te bordrolama uzmanı olarak çalışmaya başlayabilecek. Kadınların kurumsal yaşamdaki varlıklarını artırmanın ve güçlendirmenin PWN’in en önemli global hedefi olduğunu belirten PWN Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Olsun; “Dünyanın içinden geçtiği kritik dönem kadınların üretime ve ekonomiye katkılarını zorunlu hale getiriyor. Bebek ve çocuk bakım sorumluluğu sebebi ile iş hayatından uzak kalmış kadınları tekrar istihdama dahil edecek bu projeyle ilk etapta 150 kadının iş yaşamına dönmesini hedefliyoruz. Proje ortağımız Datassist’in istihdam alanındaki deneyimlerini, PWN İstanbul üyelerinin aktif mentorluk katkısıyla birleştirerek değişim yaratacağımıza inanıyoruz. Burada amaç sadece kadınların istihdamının sağlanması değil, iş dünyasına dönüş noktasında yüzlerce engelle karşılaşan kadınlara yönelik ön yargıların da ortadan kaldırılması. Dünyaya bebek getiren ve doğal olarak ona zaman ayırmak isteyen bir kadın, aradan ne kadar zaman geçmiş olursa olsun iş yaşamında kendine yer bulmalı ve kaybettiği zamanı telafi edecek desteği bulmalı” dedi.

“Annelik cezalandırılamaz”

“Yeniden Başlasın” projesine, sunduğu istihdam deneyimi ve garantisi olanağıyla büyük bir ivme katan Datassist Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Nazmiye Uça da doğum yapmış ve bakım sorumluluğuyla bir süre işten uzak kalmış kadınların işe dönme sürecinde yaşadıkları zorluklara değindi. Uça, “Annelik, dünyanın birçok ülkesinde genç iş gücü oranlarındaki düşme nedeniyle teşvik ediliyor. Çalışan nüfusun azalıyor olması global ekonomik denge için bir tehdit. Durum böyleyken anne olmak kadını iş dünyasından koparıyor ve çoğu zaman dönüş sürecinde zorluklar yaşanmasına neden oluyor. İstihdam hizmeti verdiğimiz kurumların yetişmiş iş gücü beklentisi ve doğum sebebi ile iş yaşamından ayrılan iş gücünü dinamik bir şekilde istihdam etmekle ilgili ikilemlerine yıllardır tanıklık ediyoruz. Anne olmak ve çocuğun bakımını anaokulu sürecine kadar üstlenmek istemek, bir kadının en doğal hakkı ve seçimidir, cezalandırılamaz. ‘Yeniden Başlasın’ projesinin yargıların değişmesine ve kadının güçlendirilmesine destek olacağına inanıyor ve projemizin kalıp yargıları kıracak bir yanı olmasından da büyük bir heyecan duyuyoruz” dedi. (BDS)

PWN İstanbul ve Datassist işbirliğinde hayata geçen “Yeniden Başlasın” için tüm detaylar ve özgeçmiş bırakma linki: https://datassist.com.tr/yeniden-baslasin-ilan/

Türkiye’de 2013 yılından bu yana faaliyet gösteren PWN İstanbul, 250’den fazla bireysel, 15 kurumsal üyesi ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve cinsiyet dengeli bir toplumun oluşması için iş hayatındaki kadınların istihdamını ve kariyer gelişimini destekleyici online ve yüz yüze faaliyetler üreten, global bir sivil toplum kuruluşunun yerel ağıdır. Bilgi için: www.pwnistanbul.net ve www.pwnglobal.net

Professional Women’s Network Hakkında

PWN (Professional Women’s Network), 1996 yılında Paris’te kurulmuş toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve cinsiyet dengeli bir toplumun oluşması için iş hayatındaki kadınların istihdamını ve kariyer gelişimini destekleyici faaliyetler üreten, online ve yüz yüze faaliyet gösteren, global bir sivil toplum kuruluşudur. Avrupa, Amerika ve Asya kıtasında 20 ülkede 31 şehir ağına sahiptir. PWN İstanbul ise bu küresel bir ağın parçası ve en büyük beş şehir ağından birisidir ve İstanbul’da 2013 yılından bu yana kadınların iş hayatında sürdürülebilir bir şekilde var olmaları ve liderler olarak yükselmelerini destekleyen gönüllü bir kuruluş olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Bilgi için: www.pwnistanbul.net ve www.pwnglobal.net

Datassist

Datassist Bordro Servisi, müşterilerin temel işlerine odaklanmalarını sağlayan teknoloji odaklı bir servis şirketidir. Türkiye’nin lider bordro hizmet sağlayıcısı olan Datassist Bordro Servisi, 20 yılı aşan know-how’ı ile Türkiye’de bordro hizmetleri konusunda uzmanlaşmış, çalışan sayısı ve sektör bağımsız yüzlerce müşterisi için yenilikçi ve tamamen özelleştirilmiş bordro ve İK çözümleri sunmaktadır. Müşterilerinin bordro mevzuatına ilişkin risklerini onlar adına yönetirken; inhouse olarak geliştirdiği teknolojiler ile izin, fazla mesai, avans, masraf ve harcırah yönetimi gibi iş süreçlerinin de dijitalleştirilmesini sağlar.Global Payroll Association tarafından 2018 ve 2020’de Dünya’nın En İyi Yerel Bordro Servis Sağlayıcısı olarak ödüllendirilmiştir. 

Bilgi için: www.datassist.com.tr

Basın bülteni
Bilgi için:
TIME Public Relations
Melike Çalışkan  - Derin Berk Babacan
[email protected][email protected]
Tel: 0 (216) 418 39 44 (pbx)

 

Bakmadan Geçme