Kadınlardan spor kurslarına yoğun katılım

Van Büyükşehir Belediyesi'nin kadınlara yönelik açtığı salon sporları kursu büyük ilgi görüyor.

Vansesi Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kadın ve Aile Merkezinde kadınlar için açtığı aerobik, fitness, pilates, step, boks, kardiyo gibi sporlar ilgi görüyor. Spor antrenörleri tarafından verilen kursa katılan kadınlar merkez bünyesindeki diyetisyenden dengeli ve sağlıklı beslenmek için bilgi alırken çocuklarını da kreşe bırakabiliyor.

“11 kilo verdim”

Pandemi nedeniyle uzun zamandır evden çıkamadığını belirten Nazlı Yıldız, “Van Büyükşehir Belediyesine böyle bir hizmet verdiği için çok teşekkür ediyorum. Buraya gelerek hem sosyalleşiyoruz hem de sağlıklı bir vücuda sahip oluyoruz. 6 ayda hocalarımızın sayesinde 11 kilo verdim. Çok mutluyum” dedi.

“Sporun yanında sosyalleşiyorlar”

Spor kurslarına kadınların büyük ilgi duyduğunu belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek, “Sabah, öğleden sonra, çalışan kadınlarımız içinde beşten sonra ve hafta sonları kurslarımız var. Spora gelen kadınların rahat edebilmesi ve çocuklarını da güvenilir bir yere emanet etmeleri için yaşam merkezimizde kreşimiz bulunuyor. Yine kadınlarımızın sağlıklı spor yapmaları ve kilo vermeleri içinde diyetisyenimiz ile destek veriyoruz. Genellikle kursa gelenler daha çok burayı kilo vermek için tercih ediyorlar. Kadınlar hocalarımızın nezaretinde pendemi kuralları çerçevesinde fitness, pilates, step, boks, kardiyo gibi salon sporları yapıyor. Sporun yanında sosyalleşiyorlar” dedi.

Bakmadan Geçme