İzmir'de Van rüzgârı

2 Nisan Van'ın kurtuluşunun 100. yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'ne hazırlanan İzmir Vanlılar Derneği, Karabağlar ilçesinde kaymakam, belediye başkanı, ilçedeki tüm siyasi parti temsilcileri, Vanlı işadamları, Van dernekleri, dernek yöneticileri ve üyelerini sevgi ve kardeşlik kahvaltısında bir araya getirdi.

Evren Doğruer

 

İzmir Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan, birlik, beraberlik, dayanışma kardeşlik amacıyla düzenlenen kahvaltı büyük ilgi gördü. Toplantıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Karabağlar Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan, İzmir'de Van'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Turan, "Van'ın kurtuluşunun 100. yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nde büyük çapta etkinlikler yapacağız. Şuan hazırlıklarımız sürüyor" dedi.

 

 

"HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR"

2 Nisan 2018 yılında kutlanacak Van'ın kurtuluşunun 100. Yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Turan, "İzmir'de Vanlılar Derneği olarak her alanda bulunup söz söylemeye temsil etmeye çalışıyoruz. 2018'de 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve Van'ın kurtuluşunun 100. yıl kutlamaları var. İnanın dernek olarak çok iyi hazırlanıyoruz. 100. yıla yakışır etkinlikler yapmak için hem üyelerimizle, hem de kaymakam ve belediye başkanlarıyla kahvaltıda bir araya geldik. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve Van'ın düşman işgalinden kurtuluşun 100. yıl önemini anlattık. Her kesimde çok büyük heyecan yarattı. Tüm ülkede olduğu gibi bizde İzmir'de büyük etkinlikler yapacağız. Van için elimizden geleni yapmaya daha fazla gayret göstereceğiz" dedi.

 

 

KAHVALTIYA 250 KİŞİ KATILDI

250 konuğun katıldığı kahvaltıya Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Erten, CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, HDP Eş Başkanları Semra Uzunak ve Çerkez Aydemir, İyi Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldız, Saadet Partisi İlçe Başkanı Adem Akdaş, MHP İlçe Başkanı İbrahim Uğur, Ege Vanlılar Federasyon Başkanı İshak Bayezit, Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, STK Meclis Başkanı Cemalettin Can, STK. Güçbirliği Başkanı Mustafa Çağlar, Kent konseyi Meclis Başkanı Abdulsamet Başkek, Egeliler Dernek Başkanı Ramazan Suna, Tüm Engelliler Federasyon Başkanı Ahmet Gültekin, Anadolu Birliği Onursal Başkanları Koçali Al ve Hüseyin Cemiloğlu, Van Gölü Turizm A. Ş. Ege Bölge Sorumlusu Gölkentli Tuncay, Öz Erciş Seyahat İzmir Sorumlusu Murat Yazıcıoğlu, Balçova Vanlılar Dernek Başkanı Ömer Bahadır, Buca Vanlılar Dernek Başkanı Arslan Okşan, Karşıyaka Vanlılar Dernek Başkanı Selçuk Özdemir, Konak Vanlılar Dernek Başkanı Abdullah Kolyiğit, Sarı Zeybek Dernek Başkanı Ayla Taşdelen, Tüm Engelliler Dernek Başkanı Mehmet Durmaz, Kad.Güç Başkanı Birgül Doğan, Bozyaka Mahalle Muhtarı Hasan Soysal, Umut Dünyası Özel Eğitim Okulu Müdürü Malik Yavuz, İzmir Şehir Koleji Müdürü Nuri Çelenk, Huzur Sokağı Özel Eğitim Okulu Müdürü Savaş Harmancı ve dernek üyeleri katılırken, Karabağlar Vanlılar Dernek Başkanı Ercan Turan büyük ilgi gören kahvaltıya katılan konuklara teşekkür etti.

Bakmadan Geçme