İstersek tüm engeller kalkar!

Antalya'da Konyaaltı plajlarında denizin tadını çıkarmaya çalıştığımız o gün, bir hanımefendi ancak koltuk değnekleriyle yürüyebilen annesini denizle buluşturmak için olağanüstü bir çaba ve gayret göstermişti. Bedensel engelini koltuk değnekleriyle aşmaya çalışan annesi denize dokunabilmek için sabırsızlanıyor, onu tutmaya çalışan kızı yere düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyordu. Yardım önerimizi nezaketle geri çeviren hanımefendi sonunda başardı ve annesini denizin dalgalarıyla buluşturdu. Annenin yüzündeki çocukça sevinç kıyıdaki bizlere duygulu anlar yaşattı, gözyaşlarımızı tutamadık. İnanıyorum ki o an sahilde bulunan hepimiz bir mucize olsa ve o yaşlı anne kalkıp yüzse diye içimizden dilekte bulunuyorduk
Biz bir mucize dilerken, Ege'nin öteki yüzündeki komşumuz Yunanistan'ın bedensel engelli vatandaşlarını hiç kimsenin yardımına gereksinim duymaksızın denizle buluşturduğunu ve denize hasretlerine son verdiklerini bilmiyorduk.
Meğerse Yunanistan'da bir grup üniversite öğrencisiyle, Profesör hocaları el ele vererek, bedensel engeli olan insanlarını hiç kimseden yardım almaksızın adını Setrac koydukları bir araç düzeneği yapmış, denize girmelerine olanak sağlamışlar.
Sözcü Gazetesinde önceki gün yayınlanan "Daha Büyük Mutluluk Olamaz!" başlıklı bu güzel habere detay katılmış, o muhteşem hizmetin onlarca fotoğrafına da yer verilmiş. Hiç durmadım bende heyecanla o haberi sosyal paylaşım sitelerinde paylaştım.
Sözcü Gazetesinin haberinden öğreniyoruz ki Seatrac adlı araç, güneş enerjisiyle çalışıyor ve biraz yüksek bir noktadan denize kadar uzayan ray sistemi üzerinden hareket ederek bedensel engelli insanların güven içinde denize inmelerini sağlıyor.
Dilerim basın danışmanları bu çok önemli haberi ivedilikle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Hocamızın bilgisine sunarlar. Bizim kıyılarımızda da yapılacak benzeri bir hizmet; denizi sadece seyretmekle yetinen bedensel engelli yurttaşlarımızı sevindirip mutlu kılacak, denizi bedenlerinde hissetme hasretine de son verilmiş olacaktır.

 

Bakmadan Geçme