İSKELE CADDESİ İHTİŞAMINA KAVUŞUYOR

İskele Caddesi için hazırladıkları projeyi bayramdan sonra hayata geçireceklerini belirten Vali Murat Zorluoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

İskele Caddesi için hazırladıkları projeyi bayramdan sonra hayata geçireceklerini belirten Zorluoğlu, “Geçtiğimiz aylarda kamuoyuna açıklamasını yaptığımız önemli bir projemizde de geldiğimiz aşamayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl İki Nisan Caddemizde bir düzenleme yaparak, bu caddemizi Van’ın 100. Kurtuluş yılında bambaşka bir havaya kavuşturduk. Gerçekten asfaltıyla, kaldırımıyla çiçeklendirilmesiyle, ağaçlandırmasıyla ve ışıklandırmasıyla Van’da İki Nisan Caddemiz gündem oluşturmuştu. Orası bir prestij caddesi olarak yeni lüks mekanlara kavuşmaya başladı ve bu süreç devam ediyor. Bundan sonra İskele Caddemizle ilgili bir talep geldi. İskele Caddesi Van’ımızın ve Türkiye’nin en uzun ve en düz caddelerinden bir tanesidir. Ama mevcut haliyle atıl bir vaziyette duruyor. Vatandaşlarımızdan ve oradaki esnaftan gelen talepleri de dikkate alarak bir çalışma yaptık. Bu kapsamda İskele Caddemizin tek yön olan kısmını çift yöne açıyoruz. Bu esnaf ve ekonomi bakımından çok daha faydalı olur ve büyük bir hareketlenme olur diye değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“İskele Caddesi Van’a renk katacak”

Zorluoğlu, “Bu proje ilen ben de bizzat yakından ilgilendim. Burada çok güzel dokunuşlar yapacağız. Orta refüj konulacak biraz kaldırımları daraltıyoruz. Ancak yay trafiğini olumsuz etkileyecek derecede değil. Orayı yeniden asfaltlıyoruz. Kaldırımlar bütünüyle yeniliyoruz. Ağaçları söküyoruz. Ama başka bir yerde değindireceğiz. İnşallah yol boyu yeni ağaçlar dikeceğiz. Buraya farklı bir ışıklandırma konsepti getiriyoruz. Büyükşehir Belediyemize 4 buçuk milyona mal olacak ama Van’ımıza oradaki esnafımıza çok daha iyi bir getiri sağlayacağına inanıyoruz. Bugün de İskele Caddemizin ihalesi neticelendi. Bayramdan sonra çalışmalara başlıyoruz. İskele Caddesi’nin Van’a renk katacağını düşünüyorum. Bugün işin ihalesini alan yüklenici firma ile bir sözleşmeyi imzalayacağız. Yer teslimi yaptıktan sonra çalışmalar başlayacak. Kısa süre içerisinde bitirilmesini arzu ediyorum. Zibek Yapı İnşaat yapıtımız ihalede en uygun teklifi vererek, bu işi üslendi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah şehrimize sizlerin vasıtasıyla çok güzel bir prestij caddesi kazandırıyoruz” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme