IŞIKLI TABELALAR TAHRİP EDİLİYOR

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, ilin güzelliği adına yapılan görsellerin bazı duyarsız vatandaşlar tarafından kırılıp dökülmesine anlam veremediğini belirterek, tüm halkın bu konuda duyarlı olmasını istedi.
Konuyla ilgili makamında bir açıklamada bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, İzmir ile İstanbul fuarında açtıkları stantlarla Van’ı en güzel şekilde tanıttıklarını belirterek, adeta o stantları Van’a taşıdıklarını söyledi. Fuarların dönüşünde Van yazılı iki ışıklı tabeladan birini kaleye, birini de Havaalanı Kavşağı’na kurduklarını ifade eden Aktuğ, “Van Kalesi’ndeki ışıklı tabela, kurulduğu günden beri insanların beğenisini kazanıyor. Gelen yerli ve yabancı turistler bu Van yazılı ışıklı tabelalar önünde fotoğraf çektiriyorlar. Gecede çok güzel ışık saçıyor. Görüntü itibariyle çok güzel” dedi.
Aynı görüntüyü havaalanında da yakalamak istediklerini, ancak bazı duyarsız vatandaşlar tarafından tabelanın parçalandığına dikkat çeken Aktuğ, “Gerek karayolu, gerekse havayolu olarak Van’ın girişinde bulunan Van kedisi heykelinin yanına tabelayı kurduk. Ancak birkaç gün sonra maalesef tabelamız paramparça olmuştu. Sırf üzerindeki elektrik aksamını alabilmek için tabelamızı kırıp döktüler. Van adına oralarda güzel görseller varsa ve buna da kendi insanımız zarar veriyorsa ben bunda bir art niyet ararım. Bunlar gerçekten çok üzücü şeyler. Emniyet ile yapılan irtibat neticesinde bu olayın akşam 16.00 sıralarında ve üç kişi tarafından yapıldığı haberini aldık. Oradan geçen bir sürü insan neden müdahalede bulunmamış. Bu levhayı neden kırıyorsunuz? Bunu neden döküp parçalıyorsunuz? Diye neden kimse sormamıştır. Ben buna hayret ediyorum” ifadelerini kullandı.
Tabelanın birkaç gün sonra tekrar yenilendiğini dile getiren Aktuğ, “Netice itibariyle biz birkaç gün sonra o tabelamızı yenilemek zorunda kaldık. Bir sürü masraf yapmak zorunda kaldık. Vatandaşlardan tek ricam Van adına yapılan bu tür güzel görsellere, bu memlekette yaşayan insanların sahip çıkmasını istiyorum. Bu konuda Van halkının daha fazla duyarlı olmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.
vanhaber,van,haber,van haber

Bakmadan Geçme