IŞİD gece yarısı Kobani'ye sızdı

id Kobani'ye saldırdı. Gece yarısı saat 04:40 sıralarında IŞİD, Kobani'nin değişik yerlerinden şehre sızdı.

Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentinde sabah saatlerinde IŞİD tarafından bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında 12 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.

Anadolu Ajansı'na göre saldırılar Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında yaşandı. Reuters, kentteki Kürt yetkililere dayandırdığı haberde, IŞİD'in 3 ayrı koldan kente saldırı başlattığını duyurdu.

Suriye Devrim Koordinasyonundan (SRC) yapılan açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in Halep'in kuzeydoğusundaki Kobani ilçesinde, "PYD güçlerine ait kıyafetler giyerek bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlediği" belirtildi.

YPG'NİN ASKERİ ELBİSELERİYLE SIZMIŞLAR

BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı Yardımcısı İdris Nehsan, IŞİD'in bu sabah saat 04:00 sularında hem sınırın Türkiye tarafından, hem de Kobani’nin güneybatısından kente sızarak saldırdığını iddia etti.

İdris Nehsan, Kobani'nin güneybatısından kente sızarak saldıran IŞİD militanlarının YPG üniformaları giydiklerini söyledi. Nehsan, "Kente 5 araçla gelmişler ve kentin her yerine saldırdılar. Sınır kapısında bomba yüklü araç patlattılar. Kent merkezinde halkı taradılar. IŞİD Kobani güneybatısında yeralan Bexbetan Köyü'ne de saldırdı. Orada da sivil ölü ve yaralılar var" diye konuştu.

"TÜRKİYE SINIR KAPISI'NDAN DA GİRDİLER" İDDİASI

BBC Türkçe’ye konuşan, YPG’nin de içinde yer aldığı Burkan El Fırat Güçleri’nin Genel Komutanı Hakki Kobani de IŞİD’in Türkiye Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye girip saldırı düzenlediğini öne sürdü, militanların sınır kapısı ve bazı yerlerde bombalı araçları patlattığını söyledi.

IŞİD ile çatışmaların sürdüğünü ve kentin denetiminin ellerinde olduğunu aktaran Kobani, örgüt militanlarının sivilleri gördükleri yerde taradığını, halkı zarar görmemesi için dışarıya çıkmamaları konusunda sık sık anonslarla uyardıklarını kaydetti.

O İDDİA ÜZERİNE VALİLİKTEN AÇIKLAMA

DHA'nın haberine göre Şanlıurfa Valiliği, Kobani’de yaşanan patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaparak provokasyona karşı vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

IŞİD militanlarının sızdığı Kobani’de bombalı araçla saldırı düzenlediği ve patlamada yaralanarak tedavi için Suruç’a getirilen 1 çocuğun yaşamını yitirdiği belirtilen Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"DAEŞ militanlarının Türkiye üzerinden Kobani’ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye’nin Carablus kentinden Kobani’ye sızdığını ispatlamaktadır. Buna ilişkin görüntüler de en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bölgedeki hassas durumu provoke etmek isteyenler olabileceğinden bütün halkımızı sağduyuya davet ediyorum."

Bakmadan Geçme