İRAN-VAN SINIR KAPISI KAPATILDI

Sağlık Bakanlığı Kapıköy Sınır Kapsının giriş çıkışlara kapatıldığını açıkladı. Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde gözlem altında tutulan 5 kişide koronavirüsü tespit edilmediğini açıkladı.

Vansesi Haber Merkezi

 

Türkiye, İran'da 8 ölüme sebep olan yeni tip koronavirüs vakaları nedeni ile sınır kapılarını kapattı. Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs salgını nedeniyle İran'la olan sınır kapılarının geçici olarak kapatıldığını söyledi.

 

Türkiye’ye komşu olan İran'da korona virüs nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine sınır kapıları kapatıldı. Buna göre Kapıköy, Nahçivan Dilucu, Gürbulak ve Esendere sınır kapıları geçici olarak kapatıldı.

 

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs salgını nedeniyle İran'la olan sınır kapılarının geçici olarak kapatıldığını söyledi. Bakan Koca, tüm uluslararası uçuşların (İran'dan gelişler) saat 20:00'den itibaren tek taraflı olarak durdurulduğunu da açıkladı.

 

Bakan Koca, “Van'da 5 kişi gözlem altındaydı, onlarda korona virüsü çıkmadı. Tüm uluslararası uçuşlar (İran'dan gelişler) saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu. Dün ve önceki gün, 8 İran vatandaşı hastalık bulgularının olması nedeniyle ülkemize girişleri verilmedi. Van'da soğuk algınlığı belirtileri olan 5 kişi gözlem altındaydı. Onların sonuçları da koronavirüs açısından negatif çıktı” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme