İPEKYOLUSPOR LİG'DEN ÇEKİLEBİLİR

Cizre Basraspor deplasmanında taş yağmuruna tutulan, sözlü ve filli saldırılara maruz kalarak hakarete uğrayan Van İpekyoluspor sahlarda gerekli güvenlik önlemi alınmaması durumunda saldırıları protesto ederek ligden çekileceğini açıkladı. İpekyoluspor Başkanı Mahmut Kahraman Cizre Basraspor deplasmanında canlarını zor kurtardıklarını söyledi.

Rıdvan CAN- Vansesi

 Bölgesel Amatör Ligi 2'nci Grup'ta mücadele eden Van İpekyoluspor Ligin 4'ncü haftasında deplasmanda karşılaştığı  Cizre Basraspor   maçında  küfür, hakaret ve taş yağmuruna tutuldu.  İpekyoluspor can pazarının yaşandığı Cizre’de sahdan 2-1 mağlup ayrıldı.

İpekyoluspor Kulüp Başkanı, Mahmut Kahraman, pazar günü Cizre deplasmanında oynanan   müsabakanın başından sonuna kadar iyi futbol oynamalarına karşın Cizre Basraspor  taraftarlarının sahaya attıkları taşlardan dolayı oyuncularını darp edildiğini,  çok  zor anlar yaşadıklarını ileri sürdü. Kahraman,  Cizre’de futbol dışında her türlü saldırı ve şiddete maruz kaldıklarını belirterek Cizre Basaraspor taraftarlarının bununla da yetinmeyerek İpekyoluspor futbolcularını taşıyan aracı yolda taş yağmuruna tuttuklarını söyledi.

 CİZRE’DE SORUMLULAR NEREDE?

Yaşadıkları olayları gazetemize anlatan Kulüp Başkanı Mahmut Kahraman, Doğu Anadolu’da bulunan spor kulüplerinin kardeşliğin, dostluğun oluşmasında, en önemlisi de gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılmasında önemli bir etkendir ancak Cizre’de bunun aksi olaylar yaşadıklarını belirtti. Maçın ilk yarısı1-1  beraberliklee  sonuçlandı.  İkinci yarıda  basıkın olan taraf bizdik. Ancak Türkiye'nin en uzun maşı hakem tarafından oaynatılarak 110'cu  dakikasınd maalesef  atıllması gerken  golle  sahadan 2-1  mağlup ayrıldık  dedi. Kahraman, futbolun ruhuna, amacına ve centilmenliğe yakışmayan taşlı, küfürlü saldırlar sonrası sahadan canlarını  zor kurtardıklarını iafde  ederek Türkiye Futbol Federasyonu’nun Cizre’de sportmenliğe aykırı yasa dışı olaylara derhal müdahale etmesini istedi.  Karaman, “  Bayram sonrası  Cizre’de yaşadığımız çirkinlikleri,  saldırıları, tehditleri, futbol ve  güvenlik kuralsızlıklarını önce  TFF’ye bildireceğiz. En üzücüsü   maçta devletin güvenlik görevlisi olduğunu unutarak saha içinde yaşanan olaylara, saldırılara gerekli müdaheleyi  yapmayan ve önlem alamayan İlçe Emniyet Amiri görevini  açıkca  ihmal etmiştir.  Olayları  ve sorumlularını Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne şikâyet edeceğiz. Biz futbol oynamak, spor amacıyla sahaya çıkıyoruz. Futbol 3 sonuçlu bir müsabakadır.  Fakat Cizre’de ya öleceksin ya da mağlup olacaksın başka şansınız yoktur.  Misafir takım, hakem,  gözlemci Cizre'de tehdit ve baskı altına sahaya çıkmaktadır.  İpekyoluspor kulübü olarak Cizre'de uğramış olduğumuz şiddet, saldırı  bunun bir örneğidir.  Yetkililer göreve davet ediyoruz. Cizre’de yaşanan olaylar, saldırılar devam edecekse, önlem alınmayacaksa,  konuk takımların can güvenliği tehdit altında olacaksa biz böyle bir ligden çekiliriz” dedi.

 

ARACIMIZ TAŞLANDI VE 2 SAAT REHİN KLADIK!

Cizre taraftarının Van İpekyoluspor futbolcularını taşıyan aracımızı taşladıklarını söyleyen  Başkan Mahmut Kahraman, “  Futbolcularımız canlarını zor kurtardılar. Cizre’de maruz kaldığımız çirkin, insanlık dışı saldırılar bizi fazlasıyla üzmüştür. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, rakip takımlar için Cizre futbol cehennemidir.  Orda sonuç ne olursa olsun futbol oynamak mümkün değil. Yensen de yenilsen de taşlanıyorsun, küfür yiyorsun ve soyunma odasında saatlerce rehin kalıyorsun. Cizre'de güvenlik önlemi ne kadar alınırsa alınsın onlar için bir şey ifade etmiyor. TFF bunun çözümünü bulmalı, gerekenleri yapmalıdır. Cizre bu yaklaşım ve mantıkla futbol oynamaya uygun değildir. Yetkililerin bu konuya dikkatini çekmek istiyorum” dedi.

 HAKARET, TEHDİT, TAŞ, KÜFÜR YEDİK!

Maç sırasında ve sonrasında taşlı küfürlü saldırıya maruz kalan İpekyoluspor futbolcuları yaşananların ürkütücü ve dehşet verici olduğunu belirterek şunları söylediler: “ Maçın ikinci yarısında maça ağırlığımız koyduk, üstün olan taraf bizdik.  Cizre Basraspor  taraftarı   düşmanca, çirkin bir şekilde sahanın yan tellerine yapışarak başta hakemlere ve bize galiz küfürler, sözlü tehditler savurarak  sahadan  sağ  çıkamayacağımızı    söyleyerek, sahayı  taş yağmuruna tuttular.  Atılan taşlardan dolayı bazı futbolcu arkadaşlarımız sakatlandılar. Bitmeyen hakaret, küfür, taş yağmuru altında uzatmalarda 2-1 yenilerek soyunma odasına zor girebildik. Bazı taraftarlar soyunma odasının kapısına kadar gelerek küfür ve hakarete  devam ettiler.. Soyunma odasında 2 saat rehin kaldık, sonrasında emniyet güçleri tarafından sahadan çıkarıldık.  Bu kez yolda aracımız taş yağmuruna tutuldu. Böyle futbol, böyle ev sahipliği olamaz. Çok üzücü bir durum “  dediler.

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme