İPEKYOLU'NU BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, yapılacak çalışmalarda Vanlıların önerilerini dikkate alarak hareket edeceklerini belirterek, 'İpekyolu Belediyesi olarak bundan sonra yapacağımız çalışmalarda Van'ın dinamikleri, esnafları ve vatandaşlarıyla istişare ederek gerçekleştireceğiz. İpekyolu ilçemizin bütün sorunlarını birlikte çözmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı hayata geçireceğiz. İlçemizin faydasına olabilecek bütün fikirlere açığız. Benim amacım isim yapmak değil hizmet yapmaktır' dedi.

Burhan Ergin

İçişleri Bakanlığı tarafından İpekyolu Belediye Başkan Vekilliği görevine atanan İpekyolu Kaymakamı Sinan Aslan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Vekili Aslan, “Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Van Gölü ve Van için çok önemlidir. Atık su tesisi gibi öncelik çalışmalarının ardından ahırlarla ilgili çalışmalarımız olacak. Van Gölü’nün yaşaması için bizde belediye olarak gerekli adımları atacağız” dedi.

“Şuan belediyemizin kayda değer borcu yoktur”

Yapılacak proje çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Aslan, “İçişleri Bakanlığı tarafından İpekyolu Belediye Başkan Vekilliği görevine atandım. Atandıktan sonra belediyede hem idari açıdan, hem de mali mevcut durumu kayıt altına almak, disiplini sağlamak için olağanüstü çalışma yaptık. Akabinde dairelerimiz, ilgili müdürlüklerimizi oluşturduk. Arkadaşlar mevcut ekiplerin durumunu değerlendirdiler. Şuan planlama aşamasına geçildi. Belediye olarak çok güzel projeler hazırladık. İnşallah bunları bir başka toplantıda kamuoyuyla paylaşacağız. Şuan belediyemizin kayda değer borcu yoktur. Belediyemiz bünyesinde 814 personel çalışıyor. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynama gibi bir derdimiz yok” dedi. 

“Personel alımı konusunda bizim için ehliyet ve liyakat önemlidir”

Personel alımı konusunda ehliyet ve liyakata önem vereceklerini belirten Aslan, “İşini yapan arkadaşlarımızın bizim gönlümüzde ayrı bir yeri olur. Daha fazla personel almamızın anlamı var mı? Göreve başladıktan sonra hemen onu alalım, bunu alalım gibi teklifler yapıldı. Ben münferit, şahsi taleplerden ziyade bu kentin, toplumun, ilçede yaşayanların faydasına olabilecek işlerde beraber olmak istiyorum. Şimdiden imar tadilatı, ihale veya personel alımı için benimle samimiyet kurmak isteyenler var. Bizi severlerse bundan sevecekler, sevmeyeceklerse bundan sevmeyecekler. Defterdarı başkan yardımcısı olarak atamamın nedeni mali disiplini sağlamak, herkesin ihalelere girmesini ve şeffaf bir ortamda yapılmasıdır. Türkiye’nin en iyi okullarında okuyan gençler şuan işsizdir. Ben çalıştığım yerlerde mimarlarımızın, mühendislerimizin proje yapıp getirmesini istiyorum fakat yapamayız diyorlar. Kimseyi rencide etmek istemiyorum ama vallahi rahatsız oluyorum. Ya niye 814 personelin içinde 10 numara bir plan proje ekibim olmasın. Bakın DAKA, DAP, Avrupa Birliği, BM, bakanlıklarının çok güzel destekleri var. Biz bu desteklerden proje yapılmadığı için faydalanamıyoruz. Kamuyu, esnafı, vatandaşları işin içine alarak küçük desteklerle çok büyük işler yapabiliriz. Bunları bir yığın işlerimizin arasında ben ve üç arkadaşımız düşünüyor. Maalesef herkes belediyeyi, ilçeyi çok sahiplenmiyor. Adam sabah gelip kartını okutup, akşam çıkış saatini bekliyor. Tabi bunu herkes için söylemiyorum. Bazıları hakikaten vatandaşların yararı için canla başla çalışıyor. Personel alımı konusunda bizim için ehliyet ve liyakat önemlidir. Kesinlikle ilimize ve ilçemize katkıda bulunmayacak hiç kimseyle çalışmayacağız. Şuan personel alımımız yok. Ama önümüzdeki süreçte olursa bunu kamuoyuyla paylaşarak, alım yapacağız” ifadelerini kullandı. 

“İlçemizin faydasına olabilecek bütün fikirlere açığız”

Van’ın ve İpekyolu’nun faydasına olabilecek bütün fikirleri önemsediklerini kaydeden Aslan, “İpekyolu Belediyesi olarak bundan sonra yapacağımız çalışmalarda Van’ın dinamikleri, esnafları ve vatandaşlarıyla istişare ederek gerçekleştireceğiz. İpekyolu ilçemizin bütün sorunlarını çözmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı birlikte hayata geçireceğiz. İlçemizde cazibe merkezi haline gelebilecek çok güzel sokaklar var. Ufak tefek dokunuşlarla ilçemizin sokaklarını çok güzel yapabiliriz. Sokaklarımızı herkese uygun, turizm kentine yakışır standartlarda yapacağız. İlçemizin faydasına olabilecek bütün fikirlere açığız. Herkesin fikri, önerisi bizim için çok önemlidir. Benim amacım isim yapmak değil. Reklamcı biri değilim, benim için önemli olan yapılan eser ve hizmetlerdir. Görev yaptığım süre içerisinde şahsi çıkarlarım hiç olmadı. Tek amacımız ilimize ve ilçemize güzel hizmetler yaparak vatandaşlarımızın sorunlarını çözmektir” şeklinde konuştu. 

“Seyyar satıcılar, işportacılar ve kaldırım işgali sorununu kökten çözeceğiz”

Seyyar satıcılar, işportacılar ve kaldırım işgali gibi sorunları kökünden çözeceklerini belirten Aslan, “Seyyar satıcı ve işportacılarla ilgili ciddi bir mücadele lazım. Çözülmesi gereken sorunların başında bunlar geliyor. Onun için biz esnaflarımızla bir araya gelerek bu sorunu birlikte çözebileceğimizi ifade ettik. Esnaf vergisini, kirasını ödüyor ama seyyar satıcıları devlete vergi vermeden, kira vermeden işyerinin önünü işgal ederek haksız yere esnafın kazancını düşürüyor. Bunun sonucunda da esnaflar kaldırımları işgal ediyor. Biz kaldırım işgaline izin vermek istemiyoruz. Esnaflarımızı uyarıyoruz fakat onlarda seyyarları işaret ederek, önce o sorunu çözmemiz gerektiğini söylüyorlar ama bu işgal için bir mazeret olamaz. Vatandaşlarımız kaldırımlar işgal edildiği için yolda yürüyor. Bunlarla alakalı ciddi çalışmalar yapmak gerekiyor. Kamunun, vatandaşların rahatı her şeyden önce gelir. Herkesin kurallara uyması gerekiyor. Seyyar satıcılar, işportacılar ve kaldırım işgalleriyle ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin de ciddi çalışmaları var. Önümüzdeki süreçte hep birlikte el ele vererek, bu sorunu kökten çözeceğiz” dedi.

 “Belediye olarak sporu çok önemsiyoruz”

İpekyolu’nda bulunan mahallelerde semt sahaları kuracaklarını belirten Aslan, “Semt sahaları, amatör spor kulüpleri kurma gibi çalışmalarımız olacak. Arkadaşlar İpekyolu Belediyespor ile ilgili ne yapabileceğimiz konusunda şuan çalışıyor. Önümüzdeki süreçte onunla ilgili bir karar vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi bir amatör kulüp kurmuş 3 bin genç seçmelere başvurmuş, biz onlara bir ortam sunmak için belediye olarak elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Belediye olarak sporu çok önemsiyoruz” diye konuştu. 

 

Bakmadan Geçme