İpekyolu Belediyesi su kanallarını temizliyor

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisindeki su kanallarını temizleyerek çevre kirliliğiyle mücadele ediyor. Ekipler, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan su kanallarını titizlikle temizleyerek ilçenin daha temiz ve düzenli bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.

Temizleme çalışmaları kapsamında, su kanallarında biriken çöp, plastik ve diğer atıklar ekipler tarafından titizlikle toplanıyor. Ayrıca, kanalların içindeki birikintiler de temizlenerek suyun daha rahat akması için önlemler alınıyor. Bu sayede, su kanallarındaki kirliliğin önüne geçilmesi ve çevre görünümünün iyileştirilmesi hedefleniyor.

İpekyolu Belediyesi yetkilileri, "Belediyemiz, çevre temizliğine ve düzenine büyük önem veriyor. Bu kapsamda, ilçe sınırları içerisindeki su kanallarının temizlenmesi için ekiplerimiz yoğun çaba sarf ediyor. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve görsel kirliliği azaltmak için bu çalışmaları titizlikle yürütüyoruz" dediler.

Çalışmalar sırasında, ekipler tarafından toplanan atıklar da ayrıştırılarak geri dönüşüm sürecine dahil ediliyor. Bu sayede, hem çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hem de geri kazanılabilir malzemelerin ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

İpekyolu Belediyesi, çevre koruma ve temizlik konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların daha sağlıklı ve temiz bir yaşam alanına sahip olması için ekipler, su kanallarının yanı sıra diğer alanlarda da düzenli temizlik ve bakım faaliyetlerini yürütüyor.

Vatandaşlar, belediyenin bu çalışmalarından memnun olduklarını belirterek, daha temiz ve düzenli bir çevre için belediyeye teşekkür ediyor. Çevre koruma ve temizlik konusundaki hassasiyetleri için İpekyolu Belediyesi'ne teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
DSİ VE BELEDİYELER NERDESİNİZ? 23 Mayıs 2024 17:58

Fotoğraftaki çöp, atık ve kirliliği görüyorsunuz değil mi? Yıllardır defalarca haber konusu oldu. Fakat DSİ de belediyeler de kayda değer bir temizlik yapmadı. Bir gidin de görün, ŞAMRAN KANALI en az 15 km boyunca çoğunlukla fotoğraftaki gibi kirli. Akköprü, Kurubaş, Kirman ile diğer dere ve kanallar hep böyle. İnsana saygı, çevreye saygı, doğaya saygı, Van Gölü'ne verilen kıymeti görmek isteyenler Gevaş, Edremit, İpekyolu, Tuşba, Erciş, Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan'dan geçip göle dökülen tüm dere ve kanallara gidip baksın. Van yerel medyası da en az 20 tane dere ve kanalı seçip gidip baksın. Yalan mı, her gün gördüğümüz bu kirli, bu çamur dolu, bu metal ve lastik dolu, bu taş ve odun dolu, bu çöp ve evsel atık dolu, bu sahipsiz, bu bakımsız, bu ilgisiz derelerimiz ve kanallarımız, bu göz göre göre 365 gün kirlenen Van Gölü her şeyi anlatıyor. Yıllardır söyleniyor, yazılıyor, çiziliyor ama yapılan yüzde on ise yapılmayan yüzde doksandır.

Bakmadan Geçme