İPEKYOLU BELEDİYESİ SEMT SAHALARI YAPIYOR

Tüm Spor Adamları Derneği (TÜMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sacit Solmaz ve yönetim kurulu üyeleri İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan'ı ziyaret etti.

Rıdvan Can

 

Tüm Spor Adamları Derneği (TÜMSAD) Başkanı Sacit Solmaz ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Teknik Direktör Turgay Karatekin ve Rıdvan Can, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan'ı ziyaret ederek dernek hakkında bilgi verdi.

 

Dernek ile ilgili Kaymakam Aslan'a bilgi veren TÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sacit Solmaz, derneğin temel amacının tüm spor branşlarını bir çatı altında toplamak ve ilin sporuna katkıda bulunmak olduğunu ifade ederek, Van ve ilçelerde sporun yaygınlaştırılması, gençleri kahve köşelerinden, kötü alışkanlıklardan kurtarıp spora kazandırmak olduğunu söyledi.

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, "İpekyolu Belediyesi olarak ilçemizde sağlıklı nesillerin yetişmesi adına spora dair yapacağımız önemli çalışmalar kapsamında ilk hedefimiz her mahalleye semt sahaları, spor salonları gibi spor alanları kazandırmaktır" dedi.

Belediye olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında yer alacaklarını belirten Aslan, "Van maalesef spor tesisleri bakımından hak ettiği yerde değil. Şehirde semt sahaları yok. Belediye olarak yapacağımız planlama ile mutlaka her mahalleye semt sahaları kazandıracağız. Bunun için gerek,  belediyemize ait gerekse hazineye ait boş alanları değerlendirerek, semt sahaları yaparak, çocuklarımızın sokaklarda değil, kendilerine ait spor alanlarında spor yapmalarını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

OKUL SPORLARINA DESTEK

Başkan Vekili Aslan, okullara sportif alanda gerekli desteği vereceklerini, Van'da spor salonu olan bir kaç pilot okul belirlediklerini ifade ederek,  "İpekyolu Belediyesi okul sporlarında ilimizi temsil eden sporcularımıza gerekli desteği verecektir" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme