İpekyolu Belediyesi'nden örnek davranış

İpekyolu Belediyesi, plastik poşet kullanımının azaltılması için pazarda vatandaşlara bez torba dağıttı. 

İpekyolu Belediyesi, çevre dostu bir adım atarak poşet kullanımının azaltılması için önemli bir girişimde bulundu. Belediye, vatandaşlara bez torba dağıtarak plastik poşet kullanımını azaltmayı hedefliyor.  

İpekyolu Belediyesi, çevre bilincinin artırılması ve plastik atıklarının azaltılması için pazarda alışveriş yapan vatandaşlara bez torba dağıttı. Belediye ekiplerinden aldığımız bilgilere göre " Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz çevre bilinci ve sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik kapsamlı bir çalışma ile şehir genelinde bez torba dağıtımı yaparak çevre dostu alışveriş alışkanlıklarının kazanılmasını hedefliyor. Ekiplerimiz pazardaki esnaf ve vatandaşlarımıza bez torba dağıtarak çevre dostu alternatiflerle çevre kirliliği sorununun giderilmesine katkı sağladı. Plastik poşetler doğaya büyük zararlar veriyor ve geri dönüşüm süreci oldukça uzun bir zaman alıyor. Bez torbalar ise tekrar tekrar kullanılabilir ve doğaya zarar vermez. Bu projemizle vatandaşlarımızı bilinçlendirerek, çevremizi korumaya ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye katkı sağlamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştular. 
Belediye ekipleri ayrıca vatandaşlara, poşet kullanımının zararlarını anlatarak bez torba kullanmalarını istedi. 

İpekyolu Belediyesi'nin poşet kullanımını azaltmak için vatandaşlara bez torba dağıtması, çevre bilincinin artırılması ve sürdürülebilirlik adına önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Bu projenin başarısıyla birlikte, plastik poşet kullanımının azaltılması ve çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda diğer belediyelere de örnek olması beklenmektedir.
 


 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme