İpekyolu Belediyesi borç batağında

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerden sonra yönetimi değişen İpekyolu Belediyesi'nin, 1 milyar 123 milyon 645 bin 200 lira 31 kuruş borcu olduğu açıklandı.

İpekyolu Belediyesi, yerel seçimlerin ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) tarafından devralındıktan sonra mali sorunlarla karşı karşıya olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, belediyenin toplam borcunun 1 milyar 123 milyon 645 bin 200 lira 31 kuruş olduğu belirtildi.

İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Cevdet Altındağ ve Canan Uzunay, belediyenin mali durumunu kamuoyuna açıkladı. 6 Nisan tarihinde mazbatalarını alarak göreve başlayan eşbaşkanlar, belediyenin büyük bir borç yükü altında olduğunu ortaya koydu. Borç miktarı, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra devralınan belediyenin mali tablolarıyla doğrulandı.

Belediyenin borçlarının belediye binasına asılan belgelerle gösterildiği ifade edildi. İpekyolu Belediyesi ve bağlı şirketinin borçlarının düzenli olarak halka sunulacağı bildirildi.

İpekyolu Belediyesi borç batağında

Açıklamada ayrıca, 26 Şubat 2024 tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmesi sonucunda personel maaşlarındaki zamların belediyenin maliyetlerini iki kat artırdığı belirtildi. Ayrıca, gereksiz bir şekilde alınan 385 personel nedeniyle belediye gelirlerinin sadece maaş ödemelerini karşılamaktan uzaklaştığı ifade edildi.

Nisan ayı maaşlarının ödenmesi için bir kredi kullanıldığı ve bundan sonra gelirlerin maaş ödemelerini karşılamaya yetmeyeceği belirtildi. Belediye yönetimi, bu sorunu çözmek için kalıcı çözümler üzerinde çalışmalara başladığını belirtti.

İpekyolu Belediyesi'nin mali tablolarının düzenli olarak kamuoyuna sunulacağı ve borç durumunun takip edilebileceği vurgulandı.

İpekyolu Belediyesi borç batağında

İpekyolu Belediyesi'nin yerel seçimler sonrası ciddi bir borç yüküyle karşı karşıya olduğu ve yeni yönetimin bu sorunu çözmek için çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

Bakmadan Geçme