İpekyolu Belediyesi 300 Bin Ağaç Dikecek

İpekyolu Belediyesi “Senin de bir ağacın olsun” kampanyası çerçevesinde Kevenli TOKİ, Bostaniçi ve Erek Dağı eteklerinde üç bölgeye ağaç dikti.

İlhan Siyahtaş

İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kentte ekolojik bir kimlik kazandırma çalışmalarını hızlandırdı. “Seninde bir ağacın olsun” kampanyası çerçevesinde DTK ekoloji komisyonu ile birlikte 3 bölgeye 50 Bin fidan dikimi başladı.  Ağaçlandırma kampanyasına HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP İl Başkanı Miraz Çallı, DTK ekoloji komisyonu üyeleri, Çevder, Barış Anneleri İnsiyatifi, YÖDER, Tuyad-Der, Meya-Der, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları ve İpekyolu Belediyesi personeli Katıldı.

“Hedefimiz 300 bin ağaç dikmektir”

İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser,   ağaç  dikiminde yaptığı konuşmada Demokratik Toplum Kongresi'nin düzenlediği ekoloji konferansında Van İçin alınan kararlara dikkat çekerek, "DTK ekolojik konferansında ekolojik bir doğa için Van pilot bölge seçildi. Bizlerde belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. İpekyolu İlçesinin 270 bin nüfusu var. İlçemizde  "herkesin bir ağacı olacak” temasıyla 4 yıl içerisinde hedefimiz 300 bin ağaç dikmektir” dedi.

Kurum ve kuruluşlara katılımlarından dolayı teşekkür eden Eş Başkan Aygül Bidav, " İpekyolu ilçesini yeşillendirme ve kadın renginin oluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Halkımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz” dedi.

DTK Ekoloji Komisyon Sözcüsü Fatih Şahin, "İpekyolu Belediyesinin bu mukaddes, onurlu, insani, beşeri, ekolojik ve paradigmasal olarak başlattığı her yurttaşın bir ağacı olsun temasıyla kent ormanları projesini DTK Ekoloji Komisyonu ve bileşenleri olarak destekliyoruz''şeklinde konuştu.

Doğal güzellikler için emek sarf eden herkese teşekkür eden HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, "Kapitalist tüketim ve talan zihniyetine karşı çıkarak doğamızı korumalıyız. Erek Dağı eteklerinde   bugün bunun  başlangıcını yapıyoruz.  Tüm Van halkını bu mevsimde ağaç dikmeye çağırıyorum" şeklinde konuştu.

Ağaç dikme etkinliği müzik eşliğinde halaylar çekilmesinin ardından son buldu.

Bakmadan Geçme