Vali Balcı Türkçe ve Edebiyat öğretmenleriyle buluştu

Vali Ozan Balcı, ilimizde görev yapan Türkçe ve Edebiyat öğretmenleriyle bir araya geldi.

Basın Bülteni

Edremit Uygulama Otelinde yapılan toplantıda konuşan Vali Ozan Balcı, okuma kültürünün geliştirilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Eğitimin 1 numaralı iş olduğunu vurgulayan Vali Ozan Balcı,  eğitim camiasına çok büyük önem verdiğini dile getirdi.

KİTAP OKUMAK HAYAT TARZI OLMALI

Öğretmenlerin bilginin taşıyıcıları, milletimizin, devletimizin geleceği olan çocukları işleyen sanatkarlar olduğuna dikkat çeken Valimiz; “Okuma kültürünün yaygınlaşması için öğretmenlerimize  büyük görev düşüyor. Türkçe ve edebiyat öğretmenlerimiz buna büyük katkı sağlayacaktır. Kitap okuma alışkanlığı çocukluktan başlar. Kitap okumayı hayat tarzı halini getirmeliyiz. Nitelikli kültür sahibi olmak için nitelikli bilgiye sahip olmalıyız. Bu da kitap okumakla olur. 1 milyon kitap alıyoruz. Türkiye’nin en güzel yazınsal türlerini çocuklarımızla buluşturuyoruz. Bütün okullarımıza zengin kütüphaneler kuruyoruz. Kitapları okutup tadına vardıracağız. Her çocuğun mutlaka küçükte olsa bir kitaplığı olmalı. Bir kitap, hatta bir kelime insanın hayatını değiştirir." ifadelerini kullandı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, ilçe milli eğitim müdürleri, Türkçe ve Edebiyat öğretmenleri katıldı.

 

Bakmadan Geçme