İRANLILAR NEVRUZ TATİLİNİ VAN'DA GEÇİRDİ

Ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatilini fırsat bilerek Van'a gelen yaklaşık 60 bin İranlı turist, esnafın yüzünü güldürdü.

Nevruzu fırsat bilerek Van'a gelen yaklaşık 60 bin İranlı turist, 13 günlük tatil süresince konaklama ve tekstil başta olmak üzere birçok sektörde esnafın yüzünü güldürdü. Alışveriş festivaline denk gelen nevruz tatili, Farsça duyurularla ürünlerini tanıtan esnaftan yapılan alışverişler esnafa destek sağladı. Kentteki otelleri dolduran İranlı turistler, mağazalardan alışveriş yaparak kent merkezindeki eğlence merkezlerinde restoran ve lokantalarda yoğunluk oluşturdu.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, İranlıların bu sıkıntılı süreçte can suyu olduğunu söyledi.

Berge, “Shoping Fest çerçevesinde Van ekonomisindeki döngü inşallah bundan sonraki dönemlere daha farklı seyreder. Van artık turizm ile bütünleşmiş bir şehirdir. Konaklama tesislerimiz, restoranlarımız, kafelerimiz A’dan Z’ ye çok güzel bir konseptle faaliyet gösterdi. Yapılan konserler ve etkinliklerle şehir cıvıl cıvıl oldu. İranlı misafirlerimiz, Van’ı önemsediklerini ve oldukça memnun kaldıklarını, bundan sonraki süreçte nevruzu beklemeden geleceklerini belirttiler. İranlıların gelmesiyle eylül, ekime ayına kadar sürekli bir canlılık bekliyoruz. İnşallah 12 ay boyunca sürekli hizmet eden bir turizm kenti olarak gündemde kalacağız” dedi.

Elite World Van Hotel Genel Müdürü Oktay Aksoy ise Van Valiliği öncülüğünde yapılan etkinliklerin İranlı turistleri memnun ettiğini belirterek, “15 günlük süre zarfında İranlı misafirlerimizi en güzel şekilde ağırladık. Nevruzu birlikte geçirdik. Umarım bu, sadece 15 günlük süreyle kalmaz yılın 12 ayına yayılır” ifadelerini kullandı.

Double Tree By Hilton Van Genel Müdürü Mustafa Bülent Polater de, “Nevruz döneminde bütün oteller doluydu. Gelen misafirlerimizi iyi şekilde ağırladığımızı düşünüyorum. Tabi sadece 15 günlük değil bu yoğunluğu 12 aya yaymak, bu şehir için önemli olacaktır” diye konuştu.iha

Bakmadan Geçme