İLÇEMİZİ TEMİZLİYORUZ KAMPANYASI

Van’ın Başkale ilçesinde başlatılan 'İlçemizi Temizliyoruz' kampanyası kapsamında Belediye Başkanı Eylem Açıkalın, beraberindekilerle birlikte çöp topladı.
Kale Mahallesi’nde Atatürk İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla startı verilen kampanya kapsamında Başkale Belediye Başkanı Eylem Açıkalın, BDP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, Başkale Belediyesi eski Başkanı İhsan Güler, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Abi, belediye birim müdürleri, Atatürk İlk ve Ortaokulu Müdürü Murat Özlük, öğretmenler ve belediye personeli de çöp topladı. Çöpleri toplayarak temiz bir çevre için farkındalık uyandırmak istediklerini belirten Başkan Açıkalın, ''Biz temizlik konusunda duyarlılık oluşturmak istiyoruz. İlçede çöp konteynırları mevcut, eksik olan yerlere de en kısa zamanda bırakacağız. Herkes çöplerini oraya atsın istiyoruz. Belediyenin de zamanında çöpleri kaldırması ve insanların da çöplerini zamanında bırakmasını istiyoruz. Vatandaş çöplerini sokağa bırakmayı düşünüyor, bu da yanlış bir düşüncedir. Bu çöpler belli zamanda bırakılmalı ve belli zamanlarda da alınmalıdır. Biz bu kampanya ile insanlarımızı, şehrimizin temizliğine karşı duyarlı hale getirmeyi planlıyoruz. Her esnaf kendi işyerinin önünü temizlediği halde sorun kalmayacak. Bugün sadece bir saatimizi ayırdık ve çevremizi temizledik. Bu şekilde herkes çevresini temizlerse bütün ilçe pırıl pırıl olur'' dedi.
Başkale Belediyesi Eski Başkanı İhsan Güler ise, temizlik çalışmasında amacın daha temiz bir Başkale olduğunu vurguladı. Güler, "Sokaklar ne kadar temiz olursa ailelerin de o özeni göstereceklerine inanıyorum. Ailelerin evlerde çocuklarını eğitmesi lazım. Kirliliğin hastalık yaydığı bilincini yerleştirmek gerekiyor. Halkımızdan temizlik konusunda duyarlılık bekliyoruz. Çöplerin belirlenen saatte dışarıya çıkarılması ve belirlenen noktalara dökülmesi bile temizlik ekiplerimize büyük kolaylık sağlayacaktır" diye konuştu.

Bakmadan Geçme