Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısı yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığının koordinesinde 2022 yılı ikinci UKOME toplantısı gerçekleştirildi.

Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan başkanlığında yapılan toplantıya Ulaşım Daire Başkanı Ahmet Levent Böke, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Ulaştırma 8. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Devlet Demiryolları, Ferit Melen Hava Limanı Müdürlüğü yetkilileri ile belediyenin ilgili Daire Başkanları ve şube müdürleri katıldı.

7 gündem maddesi ve 2 alt komisyon raporunun görüşüldüğü toplantıda, Saray ilçesi Kapıköy kara Hudut kapısı ile kent merkezi arasında yolcu ulaşımı için sağlanan araç sayısının İranlı turistlerin mağduriyet yaşamaması adına arttırılması, F Tipi Cezaevi ve Yeşilköy güzergâhı arasında belirlenen 6.00 TL tam yolcu taşıma ücretinin, güzergâh mesafesi göz önünde bulundurularak 4,50 TL’ye düşürülmesi talebi gibi konular konuşuldu.

Toplantıda ayrıca İpekyolu – Tuşba ve Edremit ilçe merkezlerine bağlı mahallelerde toplu taşıma ihtiyaçlarının karşılanması talebine ilişkin Ulaşım Koordinasyon Alt Komisyon raporu görüşüldü.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda görüşülen konuların bir kısmı karara bağlanarak, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in onayına sunulurken, diğer konular ise alt komisyonlara havale edildi.

Toplantı katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme