Akdamar Oteli Beğeni Topluyor

Rıdvan CAN
Akdamar Oteli bir yeniliğe daha imza attı. Otel kompleksinde açılan SPA merkezi müşterilerin beğenisini topluyor. Bay ve bayanlar yararlanabildiği, büyük ilgi gören SPA merkezi'nde Fitness, Sauna, Hamam, Buhar Odası, Vitamin Bar, Cilt Maskesi, Cilt Bakımı, Masaj Salonu bulunuyor.
Akdamar Oteli Genel Müdürü Mustafa Kantarcıoğlu, otellerinde yenilik  başlattıklarını  söyleyerek, "Her sezon otelimiz yenilendiğimizde farklı birşeyler ekleyeme çalışıyoruz. Bu anlamda Van'ın SPA merkezine ihtiyacının olduğunu düşünerek yeni bir sıpa merkezi kurduk. İşin uzmanlarını da dışarıdan getirttik. Müşterilerimiz SPA merkezimizden memnun ayrılıyorlar. Merkezimizde fizik tedavisi önerilen müşterilerimize yardımcı oluyoruz " dedi.
"VAN'IN MARKA OTELLERE  İHTİYACI VAR"
Van en iyi şekilde tanıtmak için ellerinden gelen bütün çabayı sarf ettiklerini ifade eden, Kantarcıoğlu, "Kasım ayından itibaren, İzmir, İstanbul Emit, Ordu, Antalya ve daha birçok ilde düzenlenen fuarlara katılarak Van'ı tanıttık.  Fuarlarda ziyaretçilerimizin Van ile ilgili düşüncelerini, beklentilerini aldık. Artık turizm, konaklama pastası eşit bir pasta, pastada herkesin payı var. Herkes pastadan pay almaya çalışacak. Yaşanan rekabetten dolayı oteller birbirlerine zarar vermeye çalışacaklar. Van'da otel sayısı da potansiyelin üstünde çok arttı. Oysa Van'ın küçük otellerden ziyade 5 yıldızlı isimi olan otellere ihtiyacı var. Marka otellere ihtiyaç var. Bu otelleri Van'da gören turistlerin Van'a olan ilgi ve güvenleri de artacaktır. Bu bakımdan küçük oteller hizmet veremeyecekler. Çünkü a bedeline bağlı olarak hizmet kalitesini düşürecekler. Gelen misafirlerimizi geçmişte yaşanan nahoş olaylarla tekrar karşı karşıya bırakacaklardır. Geçmişte hizmet veremiyorduk. Bütün misafirler hizmetten, kaliteden,  fiyat istikrasızlığından şikayetçiydi. Bütün bunları aşmaya çalıştık. Kendimizi yeniledik. Diğer otellerde bir hedefe ulaşmaya çalıştı. Kaliteli hizmetin bir bedeli var. Otel misafirinin konaklama maliyeti önceden 20 TL iken, bugün maliyet 45 TL'ye çıkmış durumda. Bunun için eğer otel 45 TL'nin karşılığını alamıyorsa, kaliteli hizmette veremeyecektir. Buda Van turizmi için çok kötü olacaktır. İnsanlar ekonomik krizden dolayı ucuz fiyatlı otelleri tercih edebiliyor. Diğer oteller fiyatları aşağıya çekince bizi sıkıntıya sokmaya çalıştılar. Neticede olan sektöre oluyor. " dedi.
" NEVRUZ'DA BEKLEDİĞİMİZ İRANLI TURİST GELMEDİ"
Barış sürecine de değinen Akdamar Oteli Genel Müdürü Mustafa Kantarcıoğlu, "Nevruz Bayramı'nda beklediğimiz İranlı turistler Van'a gelemedi. Ama bu durumu deprem etkilemedi. Çünkü İran'a gidip Van'ı anlattık. Televizyonlarda Türkiye'yi, Van'ı izliyorlar, biliyorlar. İranlı turistin tek sorunu ambargodur. Paraları kur ayarlaması nedeniyle çok fazla değer kaybetti.  İranlı turistler bu nedenle para harcamaya korkuyor. Nevruz dönemi bu yıl oteller açısından iyi geçmedi. Öte taraftan Borajet Havayolu buraya geldi. Bu hiçbir ile nasip olmayan ve küçük komşu illere Van'dan uçuş başlattı. Yine Van merkezli Irak, İran ve Ermenistan'a uçuş seferleri düzenledi. Ancak seferlerin devamı gelmedi. İran'da yaşanan ekonomik kriz, Erbil'in Irak merkezi hükümeti ile problemlerinden dolayı iniş izni verilmedi. Ermenistan'da neler olduğunu bilemiyoruz. Uçak seferi iptal edildi. Bundan Van turizmi büyük zarar gördü. Özellikle Ermenistan'dan acenteler telefon açarak rezerve yapmaya, fiyat almaya başladılar. Görüş alışverişinde bulundular. Birçok acenteyle görüştük. Ama uçuşlar iptal edilince onlarda, bizde durduk. Nedenini bilemiyoruz. Ama hep şunu söylüyorum; siyaset, politika sonuçta insanlara hep zarar veriyor. Başbakanımız defalarca açıkladı; Alican Sınır Kapısını açacağız dedi. Ama bugüne kadar açılmaması Türkiye'ye büyük bir zarar vermektedir" dedi.
"BİN YILDIR KARDEŞÇE  İÇ İÇE YAŞIYORUZ"
Çözüm-barış süreci olumlu geçerse turizme ve dolaysıyla otellere büyük bir katkı sağlayacağını belirten Mustafa Kantarcıoğlu, "  Sürecin olumlu geçmesini bekliyoruz. Süreci çok olumlu buluyoruz. Dünyanın gözü, kulağı süreçte. Aslında bizim hiç kimseyle bir sorunuz yok. Kürt'tür-Türk'tür diye bir ayırımımız yoktur. Biz bin yıldır kardeşçe, akraba olarak iç içe, yaşıyoruz. Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda, Kıbrıs Savaş'ında birlikte savaşarak vatanımızı korumuşuz. Sorunlarımızı, sevinçlerimizi birlikte paylaşmışız. Ama kişisel çıkarlar ve dışarıdan kurgulanan etkili oyunlara geliyoruz. Maalesef bizi istedikleri gibi kullanıyorlar ve sonucunu da alıyorlar. Aramıza, nifak,  fitne, fesat sokacak düşüncelere fırsat vermememiz gerekiyor. Elimize çok değeli fırsat geçti.  Adı çözüm- barış olan bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kardeşliğimizi daha çok pekiştirmeliyiz. Bu anlamda Belediye Başkanımız Bekir Kaya sürece katkı sağlayacak önemli bir açıklama yaptı. Başbakan ile ilgili ifadeleri gerçekten, değerliydi önemliydi. Bekir Kaya'nın dile getirdiği ifadeleri içinden geçen sevginin, barışın yansıması olarak görüyorum." şeklinde konuştu.

vanhaber, van, haber, van haber

akdamar oteli, SPA merkezi, otel, mustafa kantarcıoğlu

Bakmadan Geçme