VANLI KADINLAR 'ŞİDDETE DUR' DİYE HAYKIRDI

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda yürüyüş düzenlendi.

Vansesi Haber Merkezi

Yürüyüşte farkındalık oluşturmak amacıyla turuncu balonlar uçuruldu. 

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında birçok etkinlik düzenledi. Düzenlenen farkındalık etkinlikleri kapsamında kentin farklı noktalarına afiş ve pankartlar asıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Göç İdaresi İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı'nın iş birliği ile düzenlenen yürüyüş etkinliğine, Vali Mehmet Emin Bilmez'in eşi Meral Bilmez, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek ve çok sayıda kadın katıldı. Beşyol meydanında toplanan kadınlar, 'Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur diyelim' pankartlarıyla Soydan Kavşağına kadar yürüyerek burada bir açıklama yaptı. 

Açıklamayı yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, kadınların toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak, kadına yönelik şiddete farkındalık oluşturma amacıyla toplandıklarını ifade etti. 

Biçek, ''Genelde, canlıya, özelde de kadına şiddete hayır diyoruz. Şiddetin tamamen yok olmasını istiyoruz'' dedi. Konuşmaların ardından yürüyüş kadınların, şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla gökyüzüne turuncu balon bırakmasıyla sona erdi. 

Meral Bilmez ve beraberindekiler, Van AVM'de kadınlar tarafından hazırlanan el emeği ürünlerinin sergilendiği stantın açılışını gerçekleştirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri kursiyerleri tarafından yapılan ürünlerin sergilendiği stant,  3 gün boyunca AVM'de devam edecek.

Bakmadan Geçme