VAN YYÜ'LÜ ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM ÇİLESİ BİTMİYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri toplu ulaşım araçlarının yetersizliği nedeniyle mağduriyet yaşıyorlar.

Burhan Ergin

Üniversitenin büyük sorunlarından biri olan toplu ulaşım sorunu mağduriyet yaratmaya devam ediyor. Pandemi nedeniyle bir buçuk yıl uzaktan yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin ardından alınan kararla örgün eğitime geçen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğrencilerin ulaşım çilesi bitmek bilmiyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Van YYÜ’lü öğrenciler otobüs seferlerinin yetersizliğinden ulaşımın çileye dönüştüğünü belirterek yetkililerin bir an evvel bu sorunu çözmelerini istediler.

30 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Van YYÜ Zeve kampüsünde otobüs sefer sayısının azlığından yeteri kadar ulaşım hizmeti verilemediğinden öğrenciler otobüse binmekte uzun kuyruklar oluşturup ayakta yolculuk etmek zorunda kalıyorlar.

“Bir an evvel bu sorun çözülmelidir

Yaşanan ulaşım sorununa tepki gösteren öğrenciler, “Van YYÜ Kampüsünde yıllardır ulaşım sorunu çözülemedi. Her gün yarım saate yakın otobüs beklemek zorunda kalıyoruz. Bu yetmiyormuş gibi birde şehir merkezine kadar ayakta yolculuk yapıyoruz. Önümüz kış öğrenciler soğukta araç beklemek zorunda kalacak. Kış gelmeden soğuklar kendisini daha fazla hissettirmeden bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün yetkililer pandemiden dolayı maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar ne yazık ki kimsenin bu kurallara uyduğu yok. İnsanlar üst üste yolculuk etmek zorunda bırakılıyor. Hatta bu durumu zaman zaman video kaydına alıp sosyal medya hesaplarında paylaşıyoruz ama değişen bir şey olmadı. Otobüsler çok kalabalık ve tıka basa doluyor. Özellikle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde tedavi görmeye gelen hastalar otobüslerle seyahat ederken durum daha vahim hal alıyor. Van YYÜ Kampüsü ile şehir merkezi 17 kilometre. İnanın erkekler bir nebze idare edebiliyor ama bayanlar şehir merkezine ulaşıncaya kadar bin bir sıkıntı yaşıyor. Bu zamana kadar bu sorunun çözülememesi biz öğrencileri düşündürüyor. Neden acaba? Yetkililerimizden isteğimiz bir an evvel bu sorunun çözülmesidir” dediler.

Yaşlı vatandaşlarda mağdur oluyor

Toplu taşıma araçlarında meydana gelen sıkışıklıklardan dolayı yolculuk esnasında sıkıntı yaşadıklarını belirten yaşlı vatandaşlar ise, “Şoförlerden şikayetçiyiz. Durakta beklediğimiz halde bizi görmezden geliyorlar. Fazladan 2 yolcuları da varsa hiç durmadan geçip gidiyorlar. Bu sıkıntı genelde özel halk otobüslerinde yaşanıyor. Yaşlı olduğumuz için bizi otobüslere bindirmek istemiyorlar. Çünkü yaşlılar otobüsleri ücretsiz kullanıyorlar. Özel halk otobüsleri ve belediye otobüslerinin sayıları yetersiz kalıyor. Gün geliyor durakta 2 saatten fazla beklediğimiz oluyor. Mesela üniversiteden şehir merkezine gelene kadar bazen 1 saat beklediğimiz oluyor. Otobüs seferleri artırılsın. Daha kaliteli bir yolculuk için denetimler artırılsın. Özellikle özel halk otobüsleri denetlensin” şeklinde konuştular.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme