Kültür ve sanata önemli katkılar sunan Mustafa Işık Bursa yolcusu Van ile gönül bağım devam edecek

Van'ın kültür ve sanatına yazdığı yazı ve şiirlerle önemli katkı sunan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Işık'ın tayini Bursa'ya çıktı. Van'ın kültür ve sanatına katkı sunmaya devam edeceğini belirten Işık,' Her ne kadar görevimiz icabı bedenen Van'dan ayrılsak da Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfasında birbirinden kıymetli kalem ve kelam ehli güzel insanlarla başlattığımız bütün çalışmalara aynen devam edeceğiz. Bu çalışmalarımıza gittiğimiz yerdeki genç yetenekleri de dâhil edip Van için daha güzel işler yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Asla Van ile gönül bağım kopmayacak, devam edecek' dedi.

Burhan Ergin

Vansesi Gazetesi ve Van Şair ve Yazarlar Birliği işbirliğiyle her hafta Vansesi Gazetesi’nde tam sayfa ve internet sitesinde yayımlanan Van’ın kültür ve edebiyat sayfası Mavi Şehrin Kalemleri ve Van Gölü İncileri sayfasının hayata geçmesinde emeği olan, ilimizin kültür ve sanat alanında gelişmesine katkı sunan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Işık’ın tayininin Bursa’ya çıkması şairler, yazarlar, gazete okuyucuları ve site takipçileri arasında üzüntü yarattı. Gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan ve çalışanlarla vedalaşan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Işık, Van Gölü İncileri Sayfası çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.

“Erdal Perihan’a ve bütün Vansesi çalışanlarına teşekkür ederim”

Van’ın kültürüne, edebiyatına, sanatına koşulsuz ve şartsız hizmet eden Vansesi Gazetesi’ne gönülden teşekkür ettiğini belirten Işık, “Kıymetli gönül dostlarını kalbi şükranlarımla selamlıyorum. Çeyrek asırdır ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim, havasını teneffüs ettiğim vefasını gördüğüm Şehr-i Van’dan ayrılma zamanı geldi. 1997 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilik hayatıyla başlayan serüvenim 2001 yılında meslek hayatımla devam etti. Gün oldu, takvimler eskidi, ayrılma vakti gelip çattı; şimdi de nasibimiz ömrümüzün kalan kısmını harcamaya bizi Bursa’ya yola revan kıldı. Bu süreç zarfında yollarımızın çakıştığı, hayatıma anlam katan ve hepsini tanımakla mutluluk duyduğum mesai arkadaşlarıma, öğrencilerime, dostlarıma ve edebiyat-sanat camiasındaki kıymetli kalem ve kelam ehline gönülden teşekkürlerimle, haklarını helal etmelerini istirham ederim. Bütün bu paydaşlarım içerisinde en büyük teşekkürüm Van’ın kültürüne, edebiyatına, sanatına koşulsuz, şartsız hizmet eden Vansesi Gazetesi’ne ve onun çok kıymetli ailesinedir. Vansesi Gazetesi’yle 2017 yılında ’Mavi Şehrin Kalemleri’ adıyla çıktığımız yazın yolculuğuna, 2020 yılı kasım ayından itibaren ’Van Gölü İncileri’ adıyla yeni kalemlerle, yeni bir ara yüzle ve zengin içeriklerle yola yeniden revan olduk. Beş yıllık süreç içerisinde genç kalemlerin yetişmesi hususu başta olmak üzere, iki antoloji kitabıyla taçlandırdığımız çalışmalarımıza, Van’da yapılan bütün güzel işlerde her zaman desteklerini gördüğüm Erdal Perihan’a ve bütün çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu. 

“Ruhen ve kalben her zaman burada olduğumu bilmenizi isterim”

Van ile gönül bağının kopmayacağını kaydeden Işık, “Her ne kadar görevim icabı bedenen Van’dan ayrılsam da Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfasında birbirinden kıymetli kalem ve kelam ehli güzel insanlarla başlattığımız bütün çalışmalara aynen devam edeceğiz. Bu çalışmalarımıza gittiğimiz yerdeki genç yetenekleri de dâhil edip Van için daha güzel işler yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Asla Van ile gönül bağım kopmayacak, hep devam edecek. Bedenen aranızdan ayrılırken ruhen ve kalben her zaman burada olduğumu bilmenizi ister, tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme