DÜĞÜN SEZONU VANLI KUYUMCULARI HAREKETLENDİRMEDİ

Pandemi kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte düğün sayısında büyük artış yaşanıyor. Düğün sayısındaki artış, altın sektörünü çok fazla hareketlendirmedi.

Hüseyin Geylani Akdaş-Evren Doğruer

Vanlı kuyumcular, düğün sezonun başlamasına karşın altın satışlarının beklentilerinin altında kaldığını belirterek, satışların normal seviyede devam ettiğini söylüyor. Düğünlerin vazgeçilmez hediyesi takıların aynı zamanda önemli bir yatırım aracı olduğunu belirten Kuyumcu Nazım Aydın, “Geçen yıl pandemi nedeniyle çok fazla düğün yapılmadı. Ancak 1 Temmuz’dan itibaren kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte düğün sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Bu nedenle altın satışlarının çok fazla olacağını tahmin ettik ancak beklediğimiz seviyede değil” dedi.

Fiyatların düşüşe geçmesiyle birlikte yastık altındaki altınların muhafaza edildiğini, yatırım amaçlı yeni satışların olduğunu belirten Aydın “Döviz fiyatlarındaki dalgalanma altın fiyatlarında da iniş çıkışlar yaşanmasına sebep oluyor. Vatandaşın yatırım amaçlı döviz mi? altın mı? alma konusunda kafası net değil. Ne yazık ki ülkemizde döviz kurunun yüksek olmasından kaynaklı gram altında da fiyatlar zaman zaman ani yükselişe geçiyor” dedi.

“ÇEYREK YERİNİ GRAM ALTINA BIRAKTI”

Vatandaşların bu dönemde çeyrek altından daha çok gram altına yöneldiğini ifade eden Aydın, “Son yıllarda çeyrek altın fiyatı arttı. İnsanlar bu artış karşısında çeyrek altın yerine gram altın almaya başladı. Çeyrek altın yerini gram altına bıraktı. Şu an çeyrek altından daha fazla gram altın satışı gerçekleşiyor. Gram altınlara talep daha fazla.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme