Yılmaz'ın Zaferi

 

İstanbul A:Ş.maçı bizim için bir seri yakalama onlar içinse şampiyonluk yolunda umut ışığının devam etmesi anlamına gelen önemli bir mücadeleden net bir sonuçla ayrılmanın mutluluğu içindeyiz.

 

Özellikle son haftalarda üstün bir performans gösteren Kara Kobraların gol yollarındaki en önemli silahları Deniz Sert ve Umut Pusat’ın oynadıkları futbol ve kritik maçlarda attıkları goller bütün taraftarı önemli ölçüde memnun ederken, takımın genelinde her maçta ve her geçen haftada yükselen form grafiği ile göz kamaştırmaya devam ediyor.

Evet gerçek anlamda İstanbulspor maçına bakıldığında puan tablosunda şampiyonluğu kovalayan ve son haftalarda gerek deplasmanlarda gerekse evinde puan vermeyen ligin en güçlü takımlarından olan İstanbulspor gibi bir rakibi sahasında yenmek kolay değil ama Siyah Kırmızılılar son haftalarda gerek içerde gerek dışarıda ortaya koyduğu mücadele ile bir türlü skora yansıtmadığı ve özellikle gol yollarında son vuruşlarda şansızlık yaşayan temsilcimiz B.Vanspor’lu futbolcu kardeşlerimin zor deplasmanda güçlü İstanbulspor karşısında hem futbol olarak hem de skor olarak şeytanın bacağını kırdı diyebilirim. Zeki Hoca ve öğrencilerinin iyi mücadele ve kazanma hırsı ile çıktıkların İstanbulspor karşısında çok önemli bir üç puan alarak ileriki haftalara ümitle bakmamızı sağlayarak, şimdiden gönüllerin galibi olduklarını ispatlamışlardır.

Kolay değil, büyük bir özveriyle şiddetle puana ihtiyacı olan İstanbulspor’u mağlup ederek tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardılar. Teknik ekip ve futbolcu kardeşlerimin verdiği bu onurlu mücadeleden dolayı hepsini kutluyorum. Son üç haftaya bakacak olursak Zeki hoca ve öğrencilerinin ligde küme düşmem mücadelesi veren Beşikdüzü deplasmanından puanla dönüyorsun, hemen akabinde lideri evinde ağırlıyor ve iyi mücadele ile elinden kaçırıyorsun, sonrasında İstanbul deplasmanı yani şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü olmayan İstanbulspor’u evinde mağlup ediyorsun ve Türkiyenin en trajlı gazetesi olan spor gazetesi Fotomaç’ın sayfasında haftanın takımı ve teknik direktörü yazılıyorsun bunlar tesadüf değil gerçek şimdi her kes şapkasını önüne koysun ve iki kere düşünsün derim ve bu takıma ve hocasına sahip çıkma yolunda ne yapması gerektiğini yapsın ve elini taşın altına koysun derim.

 Evet, şu ana kadar işler yolunda fakat önümüzdeki Cumartesi günü kendi saha ve seyircimiz önünde grubun belki de en zor maçını oynayacağımız lig ikincisi ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen bir Fatih Karagümrük maçı var ve bu maç hem B.Vanspor hem Fatih Karagümrük için çok önemli. Rakip ligde ikinci konumda ve mutlak galibiyet için oynayacak. Kaybederse büyük bir yara alacak. B.Vanspor cephesinde ise tek hedef galibiyet serisini sürdürmek. Çok kritik bir hafta 3 ihtimalli bir maç tabi ki futbolda her zaman olduğu gibi bu 3 ihtimali göz önünde bulundurmak ve sonuç ne olursa olsun burada cefakâr taraftarımıza büyük görev düşüyor. Gerek tribünde, gerek maç sonrası B.Vanspor’u ve rakip takımı en güzel şekilde karşılayıp centilmenliğini ön plana çıkarması gerektiği kanaatindeyim. Öte yandan takıma destek açısından defalarca ilin mülki amirlerinden tutun sivil toplum örgütleri ve Vanlı Esnaflarımızdan hiçbir destek almadan bu takımı kendi imkanlarıyla zar zor deplasman maçlarına götüren yönetimin tüm bu olumsuzluklara rağmen takımı yalnızlığa bırakmamaları büyük bir erdemliktir. Takımın başarısından dolayı kendilerini de kutluyorum. Bu takımı beş parasız yönetmek kolay değil.

Siyah-Kırmızılılar sonuç olarak deplasmandan alınan galibiyet hem ligdeki konumumuzu rahatlattı hem de artık bir 'takım' olduğumuzu herkese ispat etti. Bu takımın mimarı Zeki Yılmaz’ı teşekkür etmek boynumuzun borcudur.

 

 

Bakmadan Geçme