Türkmenoğlu: Arıtma tesisi 5 Haziran'da açılıyor

Van Gölü'nün yıllardır atık su nedeniyle maruz kaldığı kirlilik sorununu gidermek amacıyla 3 yıl önce yapımına başlanan İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin 5 Haziran Cumartesi günü hizmete açılacağını belirten AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, 'Atık Su Arıtma Tesisimizi sayın Cumhurbaşkanımız video konferansla 5 Haziran'da hizmete açıyor. Bundan sonra Van Gölü için söylemden çok eyleme geçip çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz' dedi.

Burhan Ergin

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu beraberindeki İl Başkan Yardımcıları Abdullah Çalım, Mehmet Tuğrul, Mustafa Yakut, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sinan Başak ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, gazetemiz personellerinden Rıdvan Can ile görüştü.

“Pandemiye rağmen desteklerimiz sürdü”

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyada örnek gösterilecek destekler verdiklerini belirten Türkmenoğlu, “Koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi ve ilimizi birçok yönden olumsuz etkiledi. Bu salgında yakınlarımızı ve vatandaşlarımızı kaybettik. En büyük tesellimiz Hükümetimiz bu salgında çok iyi çalışmalara imza attı. Süreci mükemmel yöneterek daha kötü tabloyla karşılaşmamızı önledi. Pandemi süreci içerisinde ülkemizdeki çalışmalar dünyadaki ülkeler tarafından dikkate alınarak takdir edildi. Bugün ABD ekonomi yüzde 35 küçülürken, İngiltere yüzde 11 küçülürken, Almanya yüzde 9 büyüme sağlarken Türkiye hiçbir zaman eskiye düşmeden büyümeye devam etmiştir. Elbetteki sıkıntılı süreçlerde yaşadık ama vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde atlatıyoruz. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bugüne vatandaşlarımızın gönlüne girerek hizmet ettik. Vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak, ülkemizi ve ilimizi kalkındırmak için çalışıyoruz. Bugüne kadar sosyal koruma kalkanı adı altında 65 kat trilyona yakın para piyasaya sürüldü. Sadece Van’a 450 trilyon para harcandı. Bu süre içerisinde insanlar mağdur olmasın diye hükümetimiz elinden gelen her türlü desteği sağladı. Bunların yanında ayrıca Türkiye’de yatırımlar durmadı, artarak devam etti. Çin’den sonra dünyada örnek teşkil edebilecek ülkemizde 45 günde iki tane pandemi hastanesini yapan devlet var. Haliyle böyle bir tablo içerisinde yapılan bütün yatırımlarsayın Cumhurbaşkanımız video konferanslarla açılışını yapıyor. Pandemi sürecinde her ilde mutlaka yatırıma yönelik bir çalışma gerçekleştirildi. Esnafımız bu süreçte elbette mağdur olmuştur ama onlarda 1 Haziran’dan sonra normal hayata geçeceğine inanıyoruz. Her zaman esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Allah’ın izniyle eski günlerimize döneceğiz” diye konuştu.

“Koronavirüs kurallarına herkes uymalı”

Vatandaşların koronavirüs kurallarına uyması gerektiğini söyleyen Türkmenoğlu, “1 Haziran itibariyle pandemide kademeli normalleşmeye geçtik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi, koronavirüs hasta sayısındaki veriler düştükçe, normalleşme de yavaş yavaş ortadan kalkacak. Maskesiz günleri özlüyoruz. O maskesiz günlere ulaşmak için, herkesin üzerine düşen görevi bir fiil yerine getirmesi gerekiyor. Tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor. Yapılan testlerde günlük hasta sayısında 3 binin altına düşmek hedefleniyor. Tedbirleri elden bırakmamamız ve özel hayatımızdan fedakarlık etmemiz gerekiyor. İnşallah sonucu güzel olacak. Onun için biraz daha sabredip, normal hayatımıza dönüşümüzü erteleyerek tedbirlere harfiyen uyalım” ifadelerini kullandı.

“Arıtma tesisiyle Van Gölüne tertemiz, berrak su akacak”

İleri teknolojiyle donatılan, koku giderici sistemlerin kullanıldığı İleri Biyolojik Arıtma Tesisiyle Van Gölü’nün kirlilikten kurtulacağını söyleyen Başkan Türkmenoğlu, “ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından düzenlenen Dünya Turnuvasıadlı çevrim içi fotoğraf yarışmasında, Astronot Kate Rubins tarafından çekilen Van Gölü fotoğrafı, oyların çoğunu alarak birinci seçilmişti. Bizim Van Gölü için “Yeryüzünde inci, gökyüzünde birinci” diye çok güzel bir sloganımız var. Dolayısıyla Van’ın mavisini korumak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Van Gölünü kirlilikten korumak öncelikle Vanlılara düşer. Nihayetinde biz burada yaşıyoruz, değerlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımfendinin oylamada bize çok büyük destekleri oldu. Emine hanımefendinin Van Gölü Sempozyumuna katılması Van adına çok önemliydi. 170 trilyona mal olan Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisiylebundan sonra göle akıtılacak su tertemiz, berrak olacak. Van Gölü kirlilikten kurtulacak. Atık Su Arıtma Tesisimizi sayın Cumhurbaşkanımız video konferansla 5 Haziran'da hizmete açıyor. Emine hanımefendi arıtma tesisimizi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Dalgıç kardeşlerimizin Van Gölü’nün tabanından çıkardıkları çöpleri Emine hanımefendi bizzat gözleriyle gördü. Daha önceden biriken çöplerin temizlenmesi içinde özel bir cihazla çalışmalara başlandı. Emine hanımefendi bundan sonra Van Gölü’nü bizzat takip edeceğini belirtti. Milletvekillerimiz, Cumhurbaşkanımızın danışmanı Gülşen Orhan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, akademisyenler, bu işe duyarlı sivil toplum örgütleri ve belediyelerimizle birlikte ortak bir çalışma yapacağız. Bundan sonra Van Gölü için söylemden çok eyleme geçip çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Gazetemiz personeli Rıdvan Can İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve beraberindekilere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme