VAN 6 HAZİRAN'A KİLİTLENDİ

2014 yılında 51 bin 793 kişinin katılımıyla 'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası' rekorunun kırılmasına öncülük eden Van Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl Dünya Kahvaltı Günü'nü 6 Haziran Pazar günü kutlayacak. Van TSO Başkanı Necdet Takva, Pazar günü gerçekleştirecekleri Dünya Kahvaltı Günü'ne kilitlendiklerini söyledi.

Rıdvan Can

1 Haziran 2014 yılında Van TSO öncülüğünde Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, kamu ve özel kuruluşların desteğiyle ele ele veren Vanlılar, kenti dünya çapında bir ’Marka Şehir’ yapmak için aylar öncesinden başlattıkları ’Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ organizasyonuna 51 bin 793 kişinin katılımıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başarmıştı. Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle festival programının iptal edildiği etkinlikte Vanlılar, evlerinde ve bahçelerinde hazırladıkları kahvaltı sofralarını sosyal medya üzerinden paylaşarak 6 Haziran Pazar günü Dünya Kahvaltı Gününü kutlayacak.

“Van’a bir gün armağan ettik”

Başkan Takva, “6 Haziran Pazar günü ikincisini düzenleyeceğimiz Dünya Kahvaltı Günü etkinliklerine yoğun bir çalışma ve çabayla devam ediyoruz. Kahvaltının tanıtımı için bildiğiniz üzere 2014 yılında 51 bin 793 kişi ile ‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ rekorunu kırmıştık. Önemli bir rekora imza atmıştık. Bu kentin markalaşması adına önemli bir çalışmaydı. Bugün geldiğimiz noktada bunun sürdürülebilir olması açısından Dünya Kahvaltı Günü’nü kutluyoruz. Bu kapsamda 365 günden birini kentimize armağan ettik ve Dünya Kahvaltı Günü’nü ilan ettik. Geçen yıl 7 Haziran’da bu günümüzü kutladık ve yoğun bir ilgi, alaka ile karşılandı. Dünyanın birçok ülkesindeki başkentlerden, şehirlerden insanlar kahvaltı yapmak suretiyle bu etkinliğe destek verdi” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın en keyifli gününe ortak olun”

Bu yıl yapılacak olan etkinliklere değinen Takva, “Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Dünya Kahvaltı Gününü evimizde yapacağımız kahvaltıları sosyal medya üzerinden paylaşacağız. Pandemi nedeniyle sosyal medyada yapacağımız paylaşımlarla  kutlayacağımız Dünya Kahvaltı Gününü önümüzdeki sene salgının da bitmesiyle birlikte daha etkin ve alanlarda kutlayacağız. Bu kapsamda yerelde önemli bir destek var. Yerelde oluşan bu desteğin tüm dünyada oluşması için de bir çaba içerisindeyiz. Tüm insanlığı Dünya Kahvaltı Günü’nde kahvaltı yapmaya, bunu paylaşmaya, ortak olmaya ve dünyanın en keyifli gününü kutlamaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme