Ganispi Şelalesi koruma altına alındı

Görselliğiyle, havasıyla ve muhteşem soğuk suyuyla insanları büyüleyen Çatak Ganispi Şelalesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan 31429 sayılı kararla 'Kesin Korunacak Hassas Alan' olarak tescil edildi.

Burhan Ergin

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Çatak ilçesinde bulunan ve özellikle yaz aylarında vatandaşların ve turistlerin uğrak yeri olan Ganispi Şelalesinin koruma altına alındığını duyurdu. Müjdeyi sosyal medyada duyurarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u etiketleyen Vali Bilmez açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Kararnamesiyle Çatak ilçemizde bulunan Ganispi (Beyazsu) Şelalesi, "Kesin Korunacak Hassas Alan" kapsamına alınmıştır. İlçemize ve şehrimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Resmi gazetede yayımlanarak koruma altına alınan Ganispi Şelalesinin kararında “Van ili Çatak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ganispi (Beyazsu) Şelalesi, Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109’ncu maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

Ganispi Şelalesi

Van şehir merkezine 75 km, Çatak İlçe merkezine 5 km uzaklıkta, Van Çatak yolu üzerinde yer almaktadır. Şelale Nisan ayı sonunda çok gür şekilde akmaya başlar ve ağustos ayı ortalarında azalır. Su akışı Eylül ayı başında tamamen biter. Dinlendirici mesire yeri olan şelale yaz aylarında ziyaretçi akınına uğramaktadır. Yanında Alabalık tesislerinden canlı alabalık almak mümkündür.

Bakmadan Geçme