Yöresel Ürünler Ve Hediyelik Eşya Fuarı Açıldı

Van'da 5-14 Mart 2021 tarihleri arasında 5. kez düzenlenen Türkiye'nin en büyük Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Anatolia Grup tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen 'Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı. Expo Fuar ve Kongre Merkezinde törenle açılan fuara Vali Mehmet Emin Bilmez, 5. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı koordinatörü Özgür Can, Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, koronavirüs nedeniyle uzun süre bütün fuarların kısıtlandığını hatırlatarak, "Allah'a şükür bugüne kadar herhangi bir sıkıntımız olmadı. Hem organizasyon firması hem firmalarımız pandemi ile ilgili alınan tedbirlere uydular, vatandaşlar da bu tedbirlere riayet etti. Bugün de  fuarımız sosyal mesafeye uygun olarak açıldı, ilgi de var. Pandemi sürecinin getirdiği durgunluk döneminde bu cesareti gösteren bütün firmalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Anatolia Grup Genel Koordinatörü Özgür Çelik ise beşinci fuarı düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Pandemi koşulları içerisinde Türkiye'de koca koca fuarlar açmakta zorlanırken, Van'da Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarının beşincisini açtık. 81 ilden gelen firmaların katıldığı fuarımız 14 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek. Fuarlar her zaman şehrin ekonomisine, dinamiklerine paydaşlarıyla birlikte büyük performans sağlar. Biz fuarların Van için çok önemli olduğunu, artık Van'ın bir fuar şehri olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"Tüm halkımızı fuarımıza bekliyorum"
Fuarda 81 ilden tatların Vanlılarla buluşturulduğunu aktaran Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "9 gün sürecek olan fuarımız Karadeniz'in leziz peynir ve tereyağları, Ege'nin zeytin ve zeytinyağları, Adıyaman'ın peynirli helvasından, Aydın'ın incirlerine, Giresun'un fındık ezmelerinden, Maraş'ın baharatlarına, Isparta'nın Gül ürünlerinden, Hatay'ın sabunlarına, Mardin'in gümüşlerinden, Antep'in bakırlarına varana kadar tüm ürünlerimizi halkımızla buluşturacağız. Vatandaşlarımız hem uygun fiyata hem de kaliteli ürünlere bu fuarda ulaşabilir. Bütün halkımızı fuarımıza bekliyoruz. Fuarımızda gerekli tüm tedbirler alındı. Ateş ölçerden sosyal mesafeye maskeye tüm tedbirlere uyuluyor. Bu kapsamda tüm halkımızı fuarımıza bekliyorum" dedi.
Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol, stantları gezerek firma yetkililerine bol kazançlar diledi.

Bakmadan Geçme