Van'da vaka sayısı düşmeye devam ediyor

Koronavirüsle mücadelede illerin virüs ortalamasının yer aldığı ikinci hafta oranları açıklandı. En düşük riskli illerin gösterildiği mavi grupta Van 7. sırada yer aldı Sonuçtan memnuniyet duyan Vanlılar, kurallara özen göstererek 'Rengimiz mavi, hayatımız normal olsun' sloganıyla vaka sayısının düşmesini sağlamaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Vansesi Haber Merkezi   

Sağlık Bakanlığı COVİT 19 bilgilendirme sayfası “saglik.gov.tr” adresinden illere göre 15-21 Şubat haftası vaka sayıları paylaşımı yapıldı.  Sağlık Bakanlığı’nın illere göre haftalık vaka sayısı açıklamasından sonra illere göre ikinci hafta koronavirüs vaka sayısı ile ilgili gelişmeler merak edilmeye başladı. Vaka sıralamasında en fazla vaka sayısı ile Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize ilk beşinci sırada yer aldı.  En az vaka görülen iller sıralamasında Hakkari, Batman, Şırnak, Muş, Iğdır, Mardin, Van illeri ilk sırada yer aldı.

VAN MAVİ GRUPTA 5. SIRADA  

Van, 8-14 Şubat haftasının illere göre koronavirüs vaka sayıları sıralamasında 100 bin kişide 14,89 vakayla en az vaka görülen iller sıralamasında 5. sırada en düşük riskli illeri temsil eden mavi grupta yer almıştı. Bakanlıkça açıklanan 15-21 Şubat illere göre ikinci hafta vaka tablosunda en az vaka görülen iller arasında Van 7. sırada yer aldı. İkinci haftada vaka sayısı düşerek 13.92 olan Van mavi renk grupta yer almaya devam etti.      

“KURALLARA UYMALIYIZ”  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen 2. Hafta koronavirüs vaka sayılarını açıkladı.  

Bakan Koca sosyal hesabından illere göre haftalık vaka sayısını içeren tabloyu paylaştı. Koca, “Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var. Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız” ifadelerini kullandı.  

EN FAZLA VAKA GÖRÜLEN İLLER KARDENİZ’DE  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık yüz bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerde belirgin artış oluğu konusunda uyardı. 15-21 Şubat tarihleri arasında vaka sayısı her 100 bin kişide Ankara'da 35,39, İzmir'de 42,67, İstanbul'da 68,23 oldu. Vaka sıralamasında ise Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize ilk beşinci sırada yer aldı.  

VAN’IN HEDEFİ VAKA SAYISINI SIFIRLAMAK   

Açıklanan ikinci hafta vaka sayısında Van’ın mavi grupta ve 7. sırda yer almasının sevindirici olduğunu belirten Vanlılar, “Van vaka sayısının en az olduğu düşük riskli illerin olduğu mavi grupta yer alamaya devam etmesi sevindiricidir. Bu başarıda idarecisinden sağlık ekiplerine, güvenlik güçlerinden vatandaşlara kadar herkesin payı var. Kurallara ‘Rengimiz mavi hayatımız normal ‘olsun sloganıyla hep birlikte uyacağız. Mesafe, maske, temizlik ve kalabalık kurallarına özen göstererek vaka sayısının düşmesini sağlamayı sürdüreceğiz. Rehavete düşmeden  tedbiri elden bırakmadan hedefimiz vaka sayısında önce tekli rakamlara düşmek daha sonra sıfırlayarak kademeli normalleşmeye geçen ilk iller arasında yer almaktır.  Birlikte zorluğu aşacağız” dediler.   

NORMALLEŞMEYİ MAVİ RENK BELİRLEYECEK 

Sağlık Bakanlığı 1 Mart'tan itibaren pandemi yönetiminde her ilin kendi durumunu görerek, tedbirleri değerlendireceği geçen hafta açıklanmıştı. Buna göre; 

Yüz binde 10'un altında vaka görülen iller "düşük riskli", 

Yüz binde 11-35 arası vaka olan iller "orta riskli", 

Yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller "yüksek riskli", 

Yüz binde 100'ün üstünde vaka seyri görülen iller ise "çok yüksek riskli" olarak belirleniyor. 

Düşük riskli iller "mavi", orta risk "sarı", yüksek risk "turuncu", çok yüksek risk "kırmızı" ile gösterilmeye başlandı. Buna göre illerin rengine göre tedbirler kaldırılacak veya yeniden uygulanabilecek.  

Bakmadan Geçme