PAŞİNYAN'IN KIZI MARİAM PAŞİNYAN, ERMENİSTAN'I KARIŞTIRDI

Ermenistan, Başbakan Paşinyan'ın kızını konuşuyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın kızı Mariam Paşinyan, ülkesinin Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda başarısız olduğunu söyledi, Ermenistan karıştı.

 "Hayallerimiz ve hedeflerimiz başarısız oldu"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın kızı Mariam Paşinyan, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, 'Hayallerimiz ve hedeflerimiz başarısız oldu. Hayallerimiz askerlerimiz ve vatanımız hakkındaydı' dedi. Mariam'ın bu sözlerine Ermenilerden büyük tepki geldi.

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan- Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan  sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlayan çatışmalar devam ediyor. Ermenistanordusu varılan ateşkese uymayarak sivilleri vururken, Azerbaycan ordusu da sert karşılık veriyor.

Cephe hattında bu gelişmeler yaşanırken, Ermenitan Başbakanı Nikol Paşinyan da kapı kapı dolaşarak yardım dileniyor.

'Başarısız olduk' itirafı
Öte yandan siyasi tartışmalara Paşinyan'ın kızı Mariam Paşinyan da dahil oldu. Facebook hesabından açıklama yapan Mariam, 'Hayallerimiz ve hedeflerimiz başarısız oldu. Hayallerimiz askerlerimiz ve vatanımız hakkındaydı' dedi.

Tepkiler çığ gibi büyüdü
Paşinyan'ın kızının Dağlık Karabağ ile yaptığı açıklamayı 'karamsar' bulan Ermeni basını ve vatandaşları, Mariam'a tepki gösterdi.

Ermeniler arasında kızgınlığa ve memnuniyetsizliğe yol açan paylaşıma, 'Karamsar açıklamalar cephedeki askerlerimizin moralini olumsuz etkiliyor' denilerek eleştirildi.

AĞIR KAYIPLAR VEREN ERMENİSTAN'IN BAŞBAKANI PAŞİNYAN HALKI CEPHEYE ÇAĞIRDI

Cephe hattında devam eden çatışmalarda ayıp kayıplar vermeye devam eden Ermenistan’ın Başbakanı Nikol Paşinyan, halkı cephede savaşmaya çağırdı.

Azerbaycan, Ermenistan işgali altında bulunan topraklarını geri almak için başlattığı operasyonlarını kararlılıkla sürdürürken Ermenistan ordusu ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada halka seslendi. Dağlık Karabağ krizinin diplomatik yollarla çözülemeyeceğini savunan Paşinyan, Ermenistan vatandaşlarını gönüllü olarak cepheye çağırdı. Paşinyan açıklamasında tüm Ermenilerin "ellerinde silahla savaşması" gerektiğini ifade etti ve yerel belediye başkanlarını da gönüllü birlikleri düzenlemeye davet etti.

ÇARSİZLİK 

Amerikan New York Times gazetesi, Ermenistan'daki SİHA korkusunu sayfalarına taşıdı. 'Acımasız savaşın ön cephesi: Dağlık Karabağ'da ölüm ve çaresizlik' başlığını kullanan New York Times'taki haberde, şöyle deniliyor: "Ermeni siperlerinde korku hakim. Ermeni güçleri Azerbaycan’a ait insansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçlarına (İHA/SİHA) karşı karşı tamamen çaresiz durumda."

Önceki savaşta yer alan Ermeni asker Artur Aleksanyan, daha önce Kalaşnikof tüfeklerin savaşın ana unsuru olduğunu ancak bu sefer şartların çok farklı olduğunu söylüyor: "O kadar hızlılar ki onları indirmeyi başaramıyoruz" diyen Aleksanyan, "Korkmadığımızı söylemeyeceğim. Hepimiz çok korkuyoruz" ifadesini kullanıyor.

Bakmadan Geçme