KAHVE DERYASI'NDAN VAN'A YENİ ŞUBE

Dünyanın sayılı kafe markalarından olan Kahve Deryası, Van'daki ikinci şubesini hizmete açtı.

Rıdvan Can

Edremit Çiçekli Belediye Eski Başkanı Vanlı işadamı Yılmaz Kılıç tarafından İkinisan Caddesi’nde Kahve Deryası’nın ikinci şubesi hizmete açıldı.

Açılışa; Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van Ticaret Borsası Başkanı Naif Süer, Van TSO Başkan Yardımcısı Şefik Eren, Van TSO Genel Sekreteri Cengiz Aras, Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Eren Görsel Görmen, İşyeri sahibi Yılmaz Kılıç, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Karabıyık, işadamları, dernek başkanları ve bazı STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına dikkat edilirken, maskeler sadece oturma bölümlerinde çıkartıldı. Davetlilere ise kolonya ikramında bulunuldu.

“İkinci şubemizi hizmete açtık”

Kendilerine ait Cumhuriyet Caddesi’nde bir şubelerinin olduğunu, ikinci şubeyi de İkinisan Caddesi’ne açtıklarını belirten Yılmaz Kılıç, “Malumunuz kafe sektöründe yaklaşık 7 yıldır bulunmaktayım. Siyasi süreçten sonra, ticari hayatımda Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kahve Deryası ile yaklaşık 7 yıldır Van halkına hizmet ediyorum. Kahve Deryası’nın 110’uncu şubesini Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde açmıştık. Şimdi buraya da bize ait olan ikinci şubemizi hizmete açtık” dedi.

“20 kardeşimizi istihdam edeceğiz”

Söz konusu markanın uluslararası olduğunu belirten Kılıç, “Kahve Deryası hem ulusal hem uluslararası bir markadır. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da, Hollanda’da, Danimarka’da, diğer Avrupa ülkelerinin yanı sıra; Dubai’de, Arabistan’da yani Ortadoğu ve birçok ülkede bu marka söz konusudur. Şöyle diyebilirim ki Van’ın en büyük franchise kafesiyiz. Van’da da Kahve Deryası’nın 3 şubesi bulunmaktadır. Malumunuz İskele Caddesi’nde de çok değerli bir kardeşimiz bir şube açmıştı. Biz de iki şube açtık. Bu şubemizi de İkinisan gibi Van’ın nezih bir caddesinde açarak, Van halkına hizmet vereceğiz. Bugünde burada değerli dostlarımızla, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ve basın mensuplarımızla bir araya geldik. Pandemi süreci olduğundan dolayı, önlem ve tedbirler eşliğinde küçük, sembolik bir açılışla hizmetimize başladık. İnşallah bizler için, Van halkı için hayırlı olsun. Yaklaşık 20 kardeşimiz burada istihdam edilecektir, inşallah Allah bizleri mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

Söz konusu pandeminin sadece ülkeyi değil, dünyayı olumsuz etkilediğini, ancak hayatın devam ettiğini vurgulayan Kılıç, “Malumunuz pandemi süreci sadece ilimizi ve ülkemizi değil, dünyayı etkileyen bir süreç oldu. Ama şu demek değildir ki, biz şuan yaşıyoruz diye yarına sağ çıkacağız. Hiç birimizin çıkış garantisi yoktur. Biz hep beklesek yarın ne olacak diye hiç kimse bir icraat yapamaz, hiç kimse bir iş yapamaz. Bizde bu düşünceden yola çıkarak dedik ki kente bir hava olur, esnafa bir cesaret olur, açtık ve inşallah mahcup olmayız” şeklinde konuştu.
Yeni bir iş yerini dönüştürdükleri için çok uğraş verdiklerini belirten Kılıç, “Bir iş yerini yeniden kurmak kolay ama başka bir işyerini dönüştürmek çok zor. Burası önceden Yeşilçam Cafe’ydi. Çok değerli esnaflar burayı işletiyordu, onlarda yaklaşık 3-4 yıl Van halkına hizmet ettiler. Malumunuz kafe sektörü hızlı gelişen bir sektördür. Gelişim-dönüşüm isteyen bir iştir. Bizde markamızı buraya taşıyarak, bu cadde üzerinde de bir yerimiz olsun istedik. Halkımıza burada da hizmet verelim dedik” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme