İZMİR'DE VANLILARIN KURDUĞU PLATFORM ÖDÜL ALDI

İzmir'de Vanlı yazar-şiar ve sanatçıların öncülüğünde kurulan edebiyat şölenleri, söyleşiler, okur-yazar buluşmalarının yanı sıra farkındalık yaratan sosyal sorumluluk projeleriyle Ege Bölgesi'nde adını duyuran Smyrna'nın Kalemleri Platformu İzmir Birlik Platformu onur ödülüne layık görüldü.

Vansesi Haber Merkezi

 

2011 yılından beri İzmir de başta edebiyat olmak üzere, sanatın her dalında resim, tiyatro, yazılı ve görsel basından oluşan grup üyeleri ile etkin çalışmalarını sürdüren Smyrna'nın Kalemleri Platformu 7 yıldan bu yana yapmış oldukları çalışmaları ile İzmir Birlik Platformunun onur ödülüne layık görüldü. Ödülü Smyrna’nın Kalemleri Platform Başkanı Nuran Benli İzmirin sevilen sanatçısı Mikrop Hikmet’in elinden aldı. Ödül töreninde konuşan İzmir Birlik Platformu Başkanı Aziz Tekin, 2019 Yılı İzmir Onur Ödüllerinin İzmir genelinde 30 ilçe, 564 mahalle ve 18 bin 762 kişiyle yapılan kapsamlı araştırma sonucunda belirlenerek sahiplerini bulduğunu söyledi.

Kuruculuğunu Vanlı hemşerilerimiz Şari-Yazar Ümran Öztürk, Mehmet Şakır Turan, Nuran Benli, Mine Turan ve Kemal Benli 'in yaptığı platform;  edebiyat şölenleri, söyleşiler, okur-yazar buluşmaları yanı sıra farkındalık yaratan sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken bir topluluk oldu.

Davet aldıkları her il, ilçe ve beldeye giderek edebiyat şölenleri düzenleyen platform üyeleri nicelikten çok niteliğe önem verdiklerini belirterek bu yıla kadar varlıklarını belli bir çizgide tutup,  ilkeli davranarak ve çok çalışarak sürdürdüklerini belirtirken 2019 yılının son çalışmasını kadına dair temalı tek kişilik "Aynadaki Kadın" isimli oyunu Nuran Benli’nin kaleminden Emel Barut'un performansıyla sahnelediler. İzmir Kadim Kültürünü Araştırma Merkezi (İZKAM) başkanı Ayşe Ertübey'in de destekleriyle gerçekleşen programa ilgi ve katılım fazla olunca programı seyirci ayakta izlemek zorunda kaldı. Programda tiyatro, öykü, şiir ve müzik dinletisi yer aldı.

"Van-İzmir arasında Sanat Treni projesi düşüncemiz var"

Çeşitli valilik, kaymakamlık, beldeye ve kuruluşların düzenledikleri edebiyat, kültür ve sanat etkinliklerine katıldıklarını belirten Smyrna'nın Kalemleri Platformu Başkanı Şair-Yazar Vanlı Nuran Benli, "Smyrna'nın Kalemleri Platformu olarak 7 yıldan bu yana başarılı, ilgi çeken etkinlikler düzenledik. Platformumuzda kadınlar ağırlıkta ve bir adım öndeler.  Okurlarımızdan, katılımcılarımızdan büyük ilgi görüyoruz. Çalışmalarımız karşılıksız kalmıyor. Platformumuz İzmir Birlik Platformu onur ödülüne layık görüldü.  Yazar, şair ve sanatçı arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Edebiyat, sanata yazarlarımız ve şairlerimizle katkı sunuyoruz.  Davet edildiğimiz her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Van-İzmir arasında Sanat Treni projesi düşüncemiz var.  Memleketimiz olan Van'da bir belediye veya kaymakamlığın destekleriyle Van-İzmir arasında gönül köprüsü kurarak İzmir ve Van’da bulunan yazar, şair ve sanatçılarla Van ve İzmir’de farklı tarihlerde karşılıklı olarak etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz. Etkinliğimizle edebiyatın,  kültürün, sanatın kucaklayıcı gücünü kentlerimiz, insanlarımız arasında yakınlaşmada değerlendirmek istiyoruz" dedi.

Vanlı yazar, şair ve sanatçıların öncülüğünde kurulan Smyrna'nın Kalemleri Platformunun İzmir'de ödül alması EGE Bölgesi ve Van'da edebiyat, kültür ve sanat çevrelerinde memnuniyet yarattı. 

 

2020 yılında yeni projeleriyle çalışmalarına devam edecek Smyrna'nın Kalemleri Platformu kurucularından başkan Nuran Benli ve tüm grup üyelerini kutlar başarılar dileriz.

Bakmadan Geçme